OMNIASIG Vienna Insurance Group continuă inițiativele de implicare socială și, pentru al treilea an la rând, alături de  Crucea Roșie România, participă activ în programul „Banca de alimente”. În acest sens, OMNIASIG a derulat în perioada mai–iunie 2018 campania internă „Hrană pentru suflete, hrană pentru zâmbete”, prin intermediul căreia compania și angajații săi din toată țara au donat bani și bonuri de masă care apoi au fost folosite pentru achiziționarea de alimente și produse de strictă necesitate. Pe lângă acestea, angajații au donat și îmbrăcăminte, jucării și cărți, iar donațiile au ajuns la două centre sociale din județul Olt: Complexul Servicii “Amicii”, Slatina și Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, Caracal.

Proiectul ”Banca de Alimente” presupune achiziționarea, din donații și sponsorizări, de alimente neperisabile și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din întreaga țară. Alimentele se distribuie pe baza evaluărilor efectuate de către filialele Crucii Roșii, precum și de către direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului de sector sau din județe. 

Joi, 5 iulie, 30 de angajați OMNIASIG din județul Olt, împreună cu doi membri ai Directoratului companiei, Mihai Tecău – Președinte Directorat și Mădălin Roșu – Membru Directorat, au devenit voluntari Crucea Roșie pentru o zi și au donat pachetele cu toate produsele necesare către cele două centre sociale din orașele Slatina și Caracal. Beneficiarii sunt 90 de copii din Complexul Servicii “Amicii” Slatina și Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Caracal, care provin din familii fără venituri sau cu venituri reduse, din medii defavorizate, din familii cu risc crescut de izolare socială sau aflate în imposibilitatea de a oferi condiții minimale de subzistență, creștere și educație. 
 

„Acțiunile cu un impact social benefic în comunitate reprezintă pentru OMNIASIG o prioritate, astfel încât a fost natural ca acest proiect, „Banca de alimente”, să devină pentru noi o inițiativă cu tradiție. Este deja al treilea an în care colegii din întreaga țară vin în sprijinul copiilor mai puțin norocoși, aducându-le o speranță pentru viitor. Mulțumim celor două centre care se ocupă de acești copii și Crucii Roșii pentru șansa de a contribui la această acțiune cu scop nobil.”

„Implicarea activă a voluntarilor și a partenerilor noștri în programe și activități derulate în beneficiul societății, constituie un pas important în îndeplinirea misiunii Crucii Roșii Române, care are în vedere îmbunătățirea condițiilor de existență a tuturor persoanelor vulnerabile. Ne bucurăm că OMNIASIG este un partener de încredere și constant în campania „Banca de alimente” și, pe această cale, mulțumim tuturor angajaților companiei pentru implicare și susținere.”
 
***
Despre OMNIASIG Vienna Insurance Group
OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având peste 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria și în piețele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Despre Crucea Roșie Română 
Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 1.996 subfiliale și 1.307 comisii, iar 5.500 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Roșii Române care stau la baza tuturor acțiunilor sale.