Petrom a anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie, finalizarea lucrarilor de amenajare a “Parcului Viitorului” din Constanta. Acesta este cel de-al saselea parc amenajat de companie in cadrul proiectul "Parcurile Viitorului", lansat in 2007.

Parcul a fost amenajat in cartierul industrial CET, din Constanta. Investitia, de 600.000 euro, a fost suportata de Petrom si de Primarie.


Noul parc a fost amenajat in cartierul industrial CET, in apropierea a doua scoli. Parcul are o suprafata de 1,5 ha, iar de el se vor bucura aproximativ 20.000 de oameni.

Parcul cuprinde spatii verzi, locuri de joaca si relaxare, terenuri de sport (tenis, volei, ping-pong, skateboard, fotbal) etc. De asemenea, este dotat cu elemente de energie alternativa care ajuta la actionarea pompelor de apa si la iluminatul parcului.

Numele parcului a fost ales de constanteni in acesta vara. In cadrul matinalului de la Radio Constanta, ei au propus si au votat variantele preferate.

Amenjarea parcului a fost facuta pe baza proiectului ales castigator in cadrul unui concurs organizat de Petrom in primavara. El apartine unei echipe formata din trei absolventi ai Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

“Parcul viitorului” a fost realizat in parteneriat public-privat, de Petrom si Primaria Municipiului Constanta. Cei doi parteneri au suportat costurile proiectului, care au depasit suma de 600.000 de euro. Contributia Petrom a fost de 440.000 de euro, iar cea a Primariei de 163.000 de euro.

Articolul integral pe www.responsabilitatesociala.ro