Investitiile Petrom au crescut cu 30% in 2007 fata de anul anterior, ridicandu-se la 3.820 milioane RON. Acestea au vizat explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si solutii corporate.

Petrom a investit in mare masura in domeniul protectiei mediului, deruland pe parcursul anului mai multe proiecte de responsabilitate ecologica. Firma a modernizat si retehnologizat 2.100 de sonde din cele 5.000 ale companiei, iar procesul va continua si in 2008. De asemenea, lansarea celui mai mare proiect de reabilitare ecologica din Romania - "Verde la puterea Petrom" - a presupus, in 2007, investitii de aproximativ 10 milioane de euro in constructia noului sediu din localitatea Straulesti.

Tot in cadrul proiectelor de mediu si responsabilitate sociala derulate in 2007, se inscrie si "Parcurile Viitorului" care reprezinta, potrivit CEO-ului Petrom Mariana Gheorghe, "maturitatea la care a ajuns compania in ceea ce priveste resnponsabilitatea sociala". Tot in 2007 s-a inceput comercializarea motorinei cu continut de 2% biodiesel. "Suntem mandri ca am reusit implementarea acestui sistem care un impact important pentru mediu", a declarat Mariana Gheorghe. Tot in 2007 s-a construit primul terminal modern la Jilava, acesta facand parte din programul mai amplu prin care Petrom isi propune ca pana in 2010 sa construiasca noua terminale moderne.

Astazi, compania Petrom a prezentat rezultatele financiare pentru anul 2007 care confirma estimarile companiei. Astfel, cifra de afaceri in 2007 a scazut cu 6% fata de 2006, profitul net fiind in scadere cu 22%.

"Rezultatele se inscriu in previziunile companiei in pofida impactului mic al mediului macro-economic volatil si al creterii preturilor titeiului pe plan international si a costurilor de aprovizionare. In cursul anului, am reusit sa oprim declinul productiei si am continuat sa imbunatatim eficienta operationala pe baza programelor de restructurare si a investitiilor din toate segmentele de activitate. Compania este in continuare angrenata intr-un amplu program de investitii ce va continua pana in 2011. Aceste investitii vor sta la baza unei imbunatatiri considerabile a profitului. Volatilitatea inalta a mediului economic este de asteptat sa se manifeste in continuare pe parcursul intregului an 2008, insa nu preconizam ca va vea un impact major asupra activitatii noastre dat fiind ca in Romania cererea de produse petroliere este in continua crestere, iar compania noastra isi continua cu succes eforturile de modernizare", a declarat Mariana Gheorghe.