• In cadrul programului „412x4 Ciresi”, desfasurat de ING Asigurari de Viata, au fost plantati pana acum 1.085 de copaci.

ING Asigurari de Viata s-a implicat recent in mai multe actiuni de plantare din Capitala si din comuna Valcelele, judetul Calarasi.

Cele doua zile de plantari - parte din etapa de toamna a programului „412x4 Ciresi" s-au finalizat prin sadirea a 885 de copaci, care se adauga celor 200 de ciresi plantati in luna aprilie in Parcul Palatului Copiilor din Bucuresti.

In plus, urmarind sa isi indeplineasca promisiunea facuta comunitatii de a contribui la plantarea a peste 1.600 de copaci in 2010, ING Asigurari de Viata a „adoptat” alti 600 de arbori in cadrul programului „Adopta un copac!”, dezvoltat de Asociatia ViitorPlus.

„Proiectul "412x4 Ciresi", prin care ne-am angajat sa plantam peste 1.600 de copaci pana la finele anului este unul de suflet pentru noi, impactul pozitiv pe care il produce asupra comunitatii integrandu-se perfect valorilor ING Asigurari de Viata. Credem in ceea ce facem si punem mult suflet in programele de responsabilitate sociala, iar implicarea colegilor nostri este deosebit de importanta pentru succesul acestora” spune Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.


  • Parteneriat intre ING Asigurari de Viata, Universitatea din Bucuresti si ViitorPlus in beneficiul tinerilor studenti.

In cadrul parteneriatului „ING planteaza pentru Bucuresti”,  incheiat intre ING Asigurari de Viata si Universitatea din Bucuresti, gradina Palatului Facultatii de Drept si spatiul verde al caminelor din Grozavesti s-au imbogatit cu 485 de ciresi, care contribuie de acum la oaza de aer curat din spatiile institutiei de invatamant. 

„Actiunea desfasurata impreuna cu voluntarii ING Asigurari de Viata si ViitorPlus se inscrie in strategia de dezvoltare a facilitatilor Universitatii din Bucuresti. Implicarea studentilor in acest demers cu profunde implicatii ecologice este un motiv in plus de bucurie pentru noi”,a declarat prof. dr. Dana Marinescu, prorector pe probleme sociale studentesti al Universitatii din Bucuresti.

In plus, ING Asigurari de Viata s-a alaturat proiectului sustinut de ViitorPlus pentru impadurirea terenurilor agricole degradate, adoptand 1000 de copaci, dintre care 400 au fost deja plantati cu participarea voluntarilor ING, in comuna Valcele, judetul Calarasi, restul de 600 de arbori „adoptati” urmand sa fie saditi pe un alt teren identificat de ViitorPlus.


  • 3 mil. de hectare de teren agricol degradat ar trebui impadurite.

„Implicarea companiilor private in efortul pe care il desfasuram pentru refacerea acestor zone este cu atat mai salutar si dezirabil, cu cat in Romania exista aproximativ 3 milioane de hectare de teren agricol degradat ce ar trebui impadurite, iar fondurile europene alocate ajung pana in 2013, pentru mai putin de 2% din aceasta suprafata”, spune Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus.

Proiectul „Adopta un copac!” dezvoltat de ViitorPlus este un proiect de impadurire si presupune atat plantarea arborilor, cat si ingrijirea acestora timp de 5 ani, pana la maturitate.

Alaturi de programul de plantari, ca parte a strategiei de responsabilitate sociala vizand protejarea si imbunatatirea calitatii mediului, ING Asigurari de Viata s-a implicat in 2010 si in proiecte precum „Biciclete cu Cravate”, “Let’s DO It Romania!” si programe destinate educatiei „green” pentru tineri si angajatii companiei.