Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution lanseaza pe 9 mai "I’Velo", cel mai mare proiect de bike-sharing gratuit din Romania.

Duminica, 9 mai, ora 10:00, in parcul Herastrau, la Roata mare, se lanseaza trei centre de inchiriere gratuita de biciclete. Centrele vor pune la dispozitia bucurestenilor un numar total de 400 de biciclete. Lansarea va fi urmata de un tur ciclist in parcul Herastrau.

Cele trei centre sunt localizate in Parcul Herastrau, unul la intrarea Charles de Gaulle si unul la Roata Mare si al treilea in Parcul Tineretului, la intrarea dinspre liceul Sincai.

Bicicletele pot fi inchiriate zilnic, de la 11.00 la 19.00 in timpul saptamanii si de la 10.00 la 20.00 in weekend,  doar pe baza unui buletin/carte de identitate, carnet de conducere sau pasaport. Bicicletele pot fi folosite pentru o perioada limitata de 2 ore, astfel incat sa putem oferi cat mai multor persoane o plimbare pe doua roti.

La evenimentul de lansare vor participa Steven van Groningen - presedintele Raiffeisen Bank si Raluca Fiser - presedintele asociatiei Green Revolution. Invitati de onoare vor fi Nicolae Idu - Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Radu Popa - directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

“I’Velo este proiectul de baza pentru ideile dezvoltate de Asociatia Green Revolution in ceea ce priveste alternativa la modalitatile de transport actual, dar si pentru o viata cat mai sanatoasa, in care sa facem de cat mai multa miscare. Bicicleta nu mai este de mult un obiect pe care il coboram din pod doar in anumite ocazii. Ea devine pe zi ce trece alternativa de transport pe care o cautam de multa vreme. In ceea ce priveste strict I’Velo, trebuie sa subliniez si ca, intr-un an de criza, am reusit sa oferim 50 de locuri de munca prin intermediul programului, ceea ce este cel putin la fel de important”,a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

"Raiffeisen Bank sprijina proiecte de responsabilitate sociala in domenii cum sunt arta si cultura, educatia dar si mediul si sportul ca stil de viata sanatos. Credem ca putem avea o viata mai sanatoasa si un oras mai putin poluat reinvatand sa folosim bicicleta. Din acest motiv am ales sa sustinem un proiect care sa ofere bucurestenilor sansa de a merge din nou cu bicicleta prin parc, de a se reobisnui cu acest mijloc alternativ de transport dar si de a se recrea facand miscare intr-un spatiu verde",a declarat Steven van Groningen, Presedinte Raiffeisen Bank.

"Este imbucurator sa constat o preocupare din ce in ce mai mare pentru un stil de viata sanatos, mersul pe bicicleta adunand in fiecare an din ce in ce mai multi adepti,  care imbratiseaza acest sport. Proiectele ALPAB, demarate inca de la preluarea mandatului, urmaresc implementarea in parcurile pe care le administram a unor servicii care sa permita bucurestenilor posibilitatea de a-si petrece timpul liber intr-un mod cat mai activ si intr-un mediu curat",a declarat Radu Popa, director general ALPAB

Proiectul I’Velo beneficiaza de sprijinul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement. Sistemele de securizare destinate bicicletelor sunt asigurate de firma Rainbow Company Production.

Asociatia Green Revolution s-a infiintat in anul 2009, promovand ecologia urbana si punand in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Asociatia Green Revolution a realizat, alaturi de Primaria Capitalei, programul “Capitala Creste Verde” si a initiat doua proiecte de lege, Legea picnicului si Legea colectarii selective in institutiile publice. De asemenea, Asociatia Green Revolution a organizat mai multe seminarii si conferinte, putand fi amintite “Romania in drum spre Copenhaga” sau “Romania si schimbarile climatice”, realizate cu parteneriatul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Nu in ultimul rand, Asociatia Green Revolution a demarat primul proiect de bike-sharing gratuit din Romania, “La Pedale”.