Cu o istorie de peste 110 ani ce leaga numele Renault de lumea cinematografica,  compania anunta sustinerea Festivalul „Les films de Cannes à Bucarest”, ce va fi organizat pentru a doua oara la Bucuresti in perioada 14 – 20 octombrie 2011.

Timp de 7 zile, la Cinema STUDIO si Noul Cinematograf al Regizorului Roman vor avea loc proiectii ale celor mai importante realizari cinematografice mondiale si nationale: peste 15 filme prezentate si premiate la Festivalul de film de la Cannes 2011, filme romanesti selectate sau premiate in cadrul Festivalul de la Cannes in ultimii 10 ani, precum si  filme de scurt metraj romanesti premiate la Festivalul de la Cannes

LATITUDE, MASINA OFICIALA A  FESTIVALULUI „LES FILMS DE CANNES A BUCAREST”
Renault Latitude, masina oficiala a Festivalului de film de la Cannes 2011, se alatura proiectului local de cultura cinematografica in calitate de masina oficiala a Festivalului „Les films de Cannes à Bucarest”.

Latitude este o berlina premium, ce impresioneaza prin prestatiile exceptionale de confort. Printre acestea se pot mentiona: scaunul sofer cu masaj personalizabil si sistemul de management al calitatii aerului din care face parte ionizatorul si difuzorul de parfum, dimensiunile exterioare si interioare “best in class”.

RENAULT & INDUSTRIA CINEMATOGRAFICA
La nivel mondial Renault  este sustinator al mai multor festivaluri si institutii: Festivalul de la Cannes, (Academia de Arte si Tehnici Cinematografice, Premiile César,  Noptile de aur ale Filmului de Scurt Metraj), Festivalul de la Deauville, Festivalul de la Alpe d'Huez, Festivalul de la Marrakech, Festivalul de la San Sebastian,  Festivalul de la Valladolid) Astfel, in cei peste 110 de ani, mii de automobile Renault au insotit starurile de cinema pe platourile de filmare si pe covorul rosu, in lumea intreaga.

DESPRE RENAULT
Prezent pe toate continentele, cu peste 30 de situri industriale si 18.000 de situri comerciale in 118 tari, Renault dezvolta, produce si comercializeaza o gama larga de vehicule inovante, sigure, in spiritul respectului pentru mediul inconjurator. Cu gama sa de modele cu zero emisii si noua generatie de motoare termice, Renault tinteste sa  devina lider in productia de automobile cu emisii reduse de CO2. Inovatia pentru toti, cel mai ridicat nivel de calitate pentru produsele si serviciile oferite, precum si design-ul seducator, dinamic al noilor modele caracterizeaza viziunea de marca Renault. La nivel mondial, Renault se mândreste cu peste 121 000 de angajati, o cifra de afaceri de 38 971 milioane de euro si vânzari de peste 2,6 milioane de vehicule, in anul 2010. 

DESPRE FESTIVALUL „LES FILMS DE CANNES”
Festivalul de film de la Cannes, recunoscut pentru selectia celor mai importante premiere mondiale din fiecare an, sustine Bucurestiul inca de anul trecut in organizarea evenimentului „Les films de Cannes à Bucarest”  prin reprezentantul Thierry Fremaux, Delegatul General al festivalului.
Les Film de Cannes a Bucarest prezinta timp de o saptamâna proiectii de filme “foarte proaspete” care vin direct de la Cannes.          
Evenimentul cultural se distinge ca un omagiu adus cinematografiei romane contemporane si este realizat la initiativa Vidoo Film si sustinut de catre Centrul National al Cinematografiei din Romania, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ambasada Frantei la Bucuresti si Institutul Francez.
                    
Pentru mai multe informatii despre:
Renault, vizitati www.renault.ro
Festivalul Les films de Cannes a Bucarest, vizitati : www.filmedefestival.ro/2011/