Grupul Rompetrol, prin programul sau de responsabilitate sociala corporativa – Impreuna pentru fiecare, a sustinut reabilitarea si dotarea cu panouri solare a Gradinii Botanice din Tulcea. Valoare sprijinului oferit este de 14.000 USD.

„Implementarea acestui proiect deosebit din Tulcea ne reaminteste ca misiunea noastra ca oameni este sa protejam biodiversitatea, sub toate formele ei, si sa contribuim la dezvoltarea durabila a mediului in care ne desfasuram activitatile. Elevii voluntari au fost un exemplu de mobilizare civica si, totodata, promotorii unor actiuni responsabile ale caror scop a fost reabilitarea acestui monument al naturii si redarea lui comunitatii” declara Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol.

Proiectul de mediu implementat in perioada 15 August – 01 Decembrie 2011 a presupus lucrari ample de modernizare a serelor - reabilitarea structurii metalice si vopsirea peretilor, montarea foilor de policarbonat, inlocuirea solului in jardiniere si repopularea cu plante. Simultan, a fost instalat un sistem de incalzire pe baza de panouri solare ce va permite un control eficient al temperaturii, la costuri reduse. Acestea produc o cantitate de energie suficienta pentru incalzirea unei suprafete de 180 m2.

Lucrarile au fost realizate cu ajutorul a 2 ingineri voluntari si 10 muncitori ai Gradinii Botanice. De asemenea, 50 de elevi ai Liceului Pedagogic s-au implicat in derularea unor activitati de informare in comunitate pe teme de protectia mediului, folosirea de energii alternative, biodiversitate si dezvoltare durabila. 

“Reconditionarea serei asigura conditiile necesare conservarii unor specii rare sau valoroase de plante, iar folosirea energiilor alternative reduce mult costurile in perioada de iarna si protejeaza mediul. Dupa aceste lucrari de modernizare, sera va atrage un numar mai mare de elevi si de vizitatori la Gradina Botanica, chiar si in perioada rece a anului, pentru realizarea unor activitati practice, dar si pentru petrecerea timpului liber intr-un cadru natural. In viitor, in acest laborator verde vom desfasura si mai multe seminarii pentru educare comunitatii tulcene in problemele de mediu”,declara Violeta Jenaru, coordonatorul proiectului si profesor de biologie in cadrul Liceului Henri Coanda.

Anual, Gradina Botanica din Tulcea este vizitata de peste 7000 de persoane, in special elevi de la scolile din oras.

***
Despre “Impreuna pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunitatile locale din toate judetele tarii pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la imbunatatirea vietii oamenilor.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
021 307 74 17