Grupul Rompetrol, prin programul de responsabilitate sociala – Impreuna pentru fiecare, a sustinut cu aproximativ 28.000 USD modernizarea si reabilitarea a doua unitati medicale din judetul Sibiu, sectia de psihiatrie pediatrica a spitalului “Dr. Gheorghe Preda” si dispensarul din comuna Micasasa.

„Apreciem interesul autoritatilor dar si implicarea voluntarilor si a cadrelor medicale in  realizarea unor astfel de proiecte, necesare cresterii calitatii actului medical din judetul Sibiu. Grupul este parte a acestei comunitati, atat prin activitatile desfasurate in acest judet (Palplast Sibiu si Rompetrol Dowsntream), cat si prin sprijinul acordat anul trecut de circa 14.000 dolari pentru modernizarea unei sectii a Spitalului de Psihiatrie Pediatrica” declara Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol.

Proiectele de sanatate implementate in perioada 15 August – 20 Noiembrie 2011 au presupus lucrari de reabilitare si dotare. Cu ajutorul a 50 de voluntari, spitalul a reusit modernizarea a 12 saloane, holurile, sala de tratament, cabinetul psihologului, sala de joaca, sala si magazia de ergoterapie.

In acelasi timp, programul de reabilitare a cabinetul medical rural a fost sustinut de 30 de voluntari din comunitatea locala si a constat in achizitionarea si instalarea unei centrale termice, repararea peretilor, inlocuirea ferestrelor si a usilor, dotarea cu aparatura medicala. De asemenea, in cabinet a fost amenajat un spatiu pentru medicul care zilnic parcurgea 120 km pentru a putea trata pacientii.

“Comuna Micasasa este o zona defavorizata, iar mare parte a populatiei are peste 60 de ani, nu se poate deplasa pentru a beneficia de asistenta medicala. Renovarea cabinetului nu am facut-o doar pentru batrani. In paralel am desfasurat un program de educatie medicala in scolile din satele alaturate, iar copii au fost foarte receptivi sa ajute si sa povesteasca tuturor ce au invatat”,  declara dr. Daniela Tarba, coordonatul proiectului si medic de familie in Micasasa.

Aceste proiecte realizate in judetul Sibiu au ca beneficiari 4.000 de pacienti ce primesc ingrijire in cele  doua unitati medicale – 3.000 in Micasasa si 1.000 de copii ai spitalului de psihiatrie.

Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunitatile locale din toate judetele tarii pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la imbunatatirea vietii oamenilor.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
021 307 74 17