Grupul Rompetrol, prin platforma de responsabilitate sociala “Energia vine din suflet”, a donat Departamentului de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” aparatura medicala in valoare de 75.000 USD.

„Suntem constienti ca un act medical de calitate implica deopotriva perfectionarea profesionala continua a personalului si accesul la resurse materiale si tehnologii de ultima generatie. Prin aceasta donatie, Grupul Rompetrol se alatura eforturilor pe care echipa medicala le face in fiecare zi pentru a salva vieti si a imbunatati conditiile si standardele de tratament ale copiilor. Prin programele de responsabilitate sociala dezvoltate in mod sustinut la nivelul companiei ne dorim sa contribuim semnificativ la imbunatatirea aspectelor sociale specifice comunitatilor in care ne desfasuram activitatea”,declara Gavit Kurkimov, Vice Presedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol.

Aparatura medicala ce face obiectul donatiei: 1 monitor functii vitale DASH 2500, 3 aparate ventilatie artificiala de terapie intensiva AVEA, 1 masa radianta ATOM, 1 seringa automata SEP 10-S PLUS, 1 infuzomat P-600 ATOM va facilita interventiile medicale ale celor 5 medici si 13 asistente din cadrul Departamentului Terapie Intensiva Nou-Nascuti.

“Contributia generoasa a Grupului Rompetrol va oferi o sansa in plus la viata copiilor prematuri si va determina imbunatatirea conditiilor de tratament al acestora, in contextul in care in Bucuresti exista doar doua unitati care pot asigura tratamentul si ingrijirea nou-nascutilor ce necesita interventii chirurgicale urgente, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu fiind una dintre ele. Având in vedere profilul pacientilor internati in cadrul sectiei de terapie intensiva, estimam ca de echipamentele donate vor beneficia aproximativ 75-80 nou-nascuti pe an”, declara Dr. Viorel Dan, Sef Departament Terapie Intensiva Nou-Nascuti.

In 2010, numarul pacientilor internati in cadrul spitalului a fost de 32.126, dintre care 219 nou-nascuti in cadrul Departamentului de Terapie Intensiva Neonatala.

Despre Grupul Rompetrol:
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, România, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vânzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.


Despre “Energia Vine din Suflet”:
Platforma de responsabilite sociala corporativa “Energia vine din suflet” include programul national “Impreuna pentru fiecare” si proiecte punctuale din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina. In programul „Impreuna pentru fiecare” 2009 si 2010, au fost inscrise 600 de proiecte si au fost selectate pentru finantare 36 (21 din domeniul sanatate si 15 din sfera protectiei mediului).
Detalii despre stadiul implementarii proiectelor pot fi gasite la adresa web: www.impreunapentrufiecare.ro/blog .

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
021 307 74 17