Grupul Rompetrol a sprijinit reabilitarea si dotarea sectiei de chirurgie pediatrica a Spitalului „Sfanta Maria” din Iasi. Valoarea totala a sprijinului oferit a fost 8,500 USD.

"Prin programul de responsabilitate sociala Impreuna pentru fiecare, Rompetrol vine in sprijinul comunitatilor locale pentru solutionarea unor probleme de mediu sau de sanatate cu care acestea se confrunta. Proiectul „Children for children” este unul inedit, propus de copii pentru copii, dezvoltat intr-un efort comun al cadrelor medicale si al voluntarilor, cu scopul de a oferi conditii prietenoase micilor pacienti pentru a trece mai usor peste perioada de spitalizare”, a declarat Oana Nastase,  director de comunicare al Grupului Rompetrol.






Proiectul „Children for Children” propus de organizatia Youth Academy, selectat de Rompetrol in 2009 pentru finantare, a fost implementat in perioada 20 ianuarie – 10 martie 2010 si a presupus dotarea saloanelor de internare si tratament cu dulapuri pentru medicamente, mese si instrumente medicale.



De asemenea, o sala (40mp) ce va fi destinata activitatilor didactice si recreative pentru pacienti a fost complet renovata si dotata cu videoproiector, ecran proiectie, calculator, imprimanta, dulapuri, birouri, fotolii, scaune, jucarii, carti.
         
Parte a proiectului,  impreuna cu un psiholog si a unor cadre didactice din Iasi, a fost dezvoltat un program intern al spitalului ce presupune actiuni de relaxare si cursuri in acord cu programa scolara pentru copii spitalizati in sectiile ortopedie, chirurgie plastica, chirurgie pediatrica, urologie, neurologie.
         


De aceste facilitati vor beneficia cei aproximativ 60 copii internati zilnic in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi.
         
„Sprijinul acordat de Rompetrol este unul semnificativ pentru copii internati in sectia de chirurgie pediatrica a Spitalului „Sfanta Maria” din Iasi; micutii pacienti vor beneficia de conditii mai bune de tratament si speram ca prin programul educativ dezvoltat in cadrul acestui proiect vor trece mai usor peste experienta spitalizarii”,  a declarat Ciprian Ionescu, membru al organizatiei Youth Academy  si coordonatorul proiectului.




Despre „Impreuna pentru fiecare”:

In programul „ Impreuna pentru fiecare” 2009, parte a platformei de CSR „Energia vine din suflet”, au fost inscrise 89 proiecte (55 in domeniul sanatatii si 34 in domeniul mediului) si au fost selectate pentru finantare 16 proiecte (8 din domeniul sanatate si 8 din sfera protectiei mediului) in judetele Alba, Arges, Bucuresti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramures, Valcea, Satu Mare si Suceava. Proiectele din domeniul sanatate au propus renovarea si dotarea unor dispensare medicale din mediul rural si urban, iar cele din domeniul protectiei mediului au vizat ecologizarea unor zone poluate.

Detalii despre stadiul implementarii proiectelor pot fi gasite la adresa web: www.impreunapentrufiecare.ro/blog .

Programul „Impreuna pentru fiecare” porneste din aceleasi valori ca cele ale oamenilor din Rompetrol: „Puterea Grupului Rompetrol nu sta in tehnologie, ci in noi, oamenii care facem posibila aceasta evolutie surprinzatoare. Ceea ce am facut pana acum este dovada vie a faptului ca noi, cei care producem energie, ne-am asumat o noua dimensiune a muncii noastre: aceea de A DA SUFLET ENERGIEI”.

Contact:
Costinela Dragan
PR Coordinator - The Rompetrol Group                                                      
Tel: 021 307 74 17