Sterling Resources Ltd. a devenit principalul sponsor al proiectului „Recicleta” – proiect initiat de ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila, pentru urmatoarele luni. Astfel, compania sprijina cauzele “Recicletei”: procesul de colectare a deseurilor de hartie din birouri si persoanele cu probleme  sociale angajate in proiect.

„Recicleta” are ca scop colectarea deseurilor de hartie spre a fi reciclate. Colectarea reciclabilelor este realizata cu ajutorul unor cargo-biciclete conduse de persoane aflate in situatii defavorizate, care, astfel, au sansa sa lucreze legal, sa beneficieze de asigurarea medicala oferita de stat lor si copiilor lor si au un salariu care le permite cel putin acoperirea nevoilor de baza ale familiei. De la inceputul proiectului in anul 2009, au fost colectate peste 125 de tone de hartie de la birouri din zona de nord a capitalei.

Sterling Resources colecteaza hartia din birourile proprii, cu sprijinul proiectului Recicleta, inca din luna ianuarie 2011. Pana in prezent, compania a colectat 425 de kilograme de deseuri de hartie pentru reciclare. In perioada 15 august - 15 octombrie 2012, Sterling Resources va sustine proiectul nu numai prin colectarea de hartie pentru reciclare, ci devine principalul sau sustinator financiar.

“Sprijinul primit de Recicleta din partea companiei Sterling Resources este vital proiectului. Acesta are nevoie de ajutor extern pentru acoperirea costurilor generate de activitatea derulata, veniturile obținute din reciclare hartiei si tariful de colectare fiind insuficiente. Sterling Resources s-a implicat in proiect inca din 2011 prin colectarea deseurilor de hartie, iar acum si-a dorit sa ofere un sprijin suplimentar cauzei de mediu si celei sociale promovate de Recicleta. Astfel, susținerea financiara din partea companiei va acoperi cheltuielile administrative ale proiectului in urmatoarele doua luni.”
, a declarat Cristina Simionescu, Coordonatorul proiectelor de reciclare ViitorPlus.

In prezent, proiectul „Recicleta” se adreseaza exclusiv agentilor economici cu sediul in nordul Bucurestiului, care genereaza cantitati mici de hartie de minim 25 de kilograme. In acest fel, “Recicleta” acopera nevoia de transport a cantitaților mici de deseuri de hartie, care nu prezinta interes pentru colectorii specializați, deoarece pentru acestia nu este viabil economic un transport al unor cantitați de hartie mai mici de 200 de kilograme. In momentul de fata, aproape 300 de companii din domeniul bancar, juridic, imobiliar, IT, leasing, turism etc. recicleaza hartia in cadrul proiectului “Recicleta”.

Sterling Resources este o societate petroliera internationala, inregistrata in Canada, care desfasoara operatiuni de explorare si productie in diverse parti ale lumii, inclusiv Romania. Business-ul sau presupune achizitia de perimetre de explorare si productie pentru petrol si gaze naturale. Politica companiei este de a conduce operatiunile intr-o maniera care diminueaza impactul asupra mediului si imbunatateste performanta de mediu.