Astăzi începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cea mai importantă și amplă manifestare dedicată artelor spectacolului, iar UniCredit Bank anunță cu mândrie continuarea parteneriatului cu acest important eveniment.
 
Pentru zece zile, orașul Sibiu va fi, din nou, cucerit de fantezie și talent, creativitate și veselie, cu artiști din 73 de țări prezenți în fața publicului în tot atâtea locații și 525 de evenimente propuse spre delectarea publicului. Această ediție aniversară stă sub semnul pasiunii, o emoție pe care o cunoaștem bine – UniCredit Bank este banca minților creative și susținem, cu pasiune: cultura, artele și industriile creative.
 

”Am început această colaborare cu FITS acum 15 ani, suntem, probabil, printre cei mai consecvenți parteneri ai Festivalului, dar demersul nostru nu este dedicat exclusiv acestui grandios eveniment care durează zece zile, ci și comunității, prin susținerea unui spațiu-punct nodal pentru ceea ce înseamnă excelență, dezvoltare și educație în zona artistică. Tocmai de aceea, începând cu acest an, am alăturat numele nostru acestui spațiu - Fabrica de Cultură UniCredit - ca o asumare și totodată, o promisiune de implicare pe termen lung. Acest pas reprezintă reafirmarea angajamentului pe care ni l-am luat față de susținerea segmentului creativ și cultural românesc. Vreau să mulțumesc acestei minunate comunități pentru căldura cu care ne primește”
– Anca Ungureanu, Identity & Communication Director, UniCredit Bank. 

Fabrica de Cultură UniCredit a pornit cu un singur spațiu de joc – Sala Faust – acum patru ani. A urmat Sala Lulu și în acest an, odată cu premiera unui nou spectacol marca TNRS în regia lui Silviu Purcărete, este inaugurată și a treia sală, ”Eugenio Barba”. La acestea se adaugă și spațiul exterior, amenajat special pentru spectacolul Metamorfoze. Proiectul, însă, este mult mai ambițios, pe termen lung partenerii acestui spațiu – TNRS & FITS, Construcții SA, UniCredit Bank – își propun să-l transforme într-un centru de excelență în artele spectacolului, la nivel mondial, cu săli de studiu și documentare, arhivă, dar și spații de recuperare fizică. 

Tot ca parte a acestui parteneriat, UniCredit Bank a dezvoltat și a îmbunătățit, pentru al doilea an consecutiv, aplicația FITS, ce poate fi descărcată atât din GooglePlay, pentru Android, cât și din AppleStore, pentru IOS. În 2018, aplicația FITS are mai multe informații despre toate evenimentele din Festival, atât în română cât și în engleză, iar utilizatorii au și posibilitatea de a-și personaliza programul pentru cele zece zile. 
De asemenea, UniCredit Bank a realizat, ca în fiecare an, programul tipărit al Festivalului, cu detalii editoriale și recomandări, într-un tiraj de șapte mii de exemplare ce vor fi distribuite gratuit publicului din Sibiu. 

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este o sărbătoare, dar și un prilej pentru UniCredit Bank de a sprijini, încă o dată, industria artelor creative.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 25 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.