Pe 5 decembrie va avea loc cea de-a doua ediție a festivalului de shopping Miercurea Minților Creative – primul eveniment de cumpărături dedicat afacerilor creative românești. Pentru o zi, zeci de antreprenori din București vor întâmpina clienții cu oferte și promoții speciale precum și experienţe tematice prin care își împărtășeșc povestea afacerii.  
 
Evenimentul strânge peste 100 de afaceri și încurajează clienții să #CumpereLocal și să susțină antreprenoriatul românesc făcut altfel. Miercurea Minților Creative este un demers unic în România și își dorește să contribuie la dezvoltarea segmentului de antreprenoriat creativ local și la promovarea produselor românești. Lista tuturor afacerilor participante este disponibilă pe www.miercureamintilorcreative.ro, iar aici se poate da „Going” la eveniment. 
 
”Pentru al doilea an consecutiv organizăm Miercurea Minților Creative, o zi dedicată afacerilor creative românești. Cu această ocazie, încurajăm românii să dea startul cumpărăturilor de sărbători și să descopere sute de produse creative oferite de afacerile locale. Prin transformarea mersului la cumpărături într-o experiență în care antreprenorii interacționează cu clienții lor în mod direct iar clienții fac schimb de impresii și sugestii, ajutăm la crearea unei relații puternice între mințile creative și cei care sunt în măsură să le susțină - consumatorii.”, a declarat Cătălina Roman, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank
 
La eveniment vor participa atât afaceri cu locație fizică cât și magazine online. Clienții pot explora afaceri din mai multe domenii de activitate precum modă, design, accesorii, cosmetice, cafenele și restaurante. Fiecare afacere își stabilește propriul mod de promovare iar în mediul online clienții și antreprenorii vor fi uniți de către hashtag-urile #CumpărăLocal, #CumpărăCreativ și #MiercureaMințilorCreative. 
 
Miercurea Minților Creative este un eveniment de shopping și promovare a industriilor creative, organizat de UniCredit Bank. Acesta face parte din Platforma Minților Creative, alături de Barometrul Minților Creative (prima cercetare din România asupra obstacolelor și perspectivelor antreprenorilor creativi), Academia Minților Creative (programul de educație financiară și antreprenorială), Ghidul 24/7 și Pachetul Creativ.
 
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de 26 de milioane de clienți. UniCredit pune la dispoziția clienților săi atât expertiză locală, cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 14 piețe principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Băzându-se pe o rețea internațională de sucursale și filiale, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume. 

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.