Banca va dona catre UNICEF 1% din valoarea tranzactiilor cu acest card, pentru crearea unor centre de promovare a alaptarii in maternitati.

UniCredit Tiriac Bank a lansat un card cu ajutorul caruia clientii bancii pot sustine un program UNICEF de promovare a alaptarii in maternitati.

Banca va dona, din veniturile proprii, echivalentul a 1% din valoarea tranzactiilor facute cu acest card. In plus, va dona catre UNICEF si 50% din taxa anuala de mentenanta a cardului, in valoare de 100 RON. Clientii vor fi informati lunar despre sumele donate in numele lor.  
Cardul este unul MasterCard si este disponibil in atat in varianta de debit, cat si de credit. Ambele pot fi folosite si international, inclusiv pe Internet.

Despre programul UNICEF
UNICEF va folosi banii in cadrul initiativei Spital Prieten al Copilului. Aceasta presupune amenajarea unor saloane speciale in maternitati, unde mamele si copiii sa poata sta impreuna, imediat dupa nastere. Vor fi cumparate paturi pentru mame si nou-nascuti, cantare, mese pentru infasat etc. De asemenea, personalul medical va fi instruit sa le ajute pe mame sa-si ingrijeasca si sa-si alapteze corect bebelusii.

Maternitatile care vor beneficia de aceste imbunatatiri pot primi certificarea de “Spital Prieten al Copilului”, daca vor respecta un set de 10 conditii. Acestea reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si nou nascut si nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore.

Din cele 204 maternitati din Romania, 23 au deja acest statut si inca 12 sunt in curs de certificare. Potrivit lui Edmond McLoughney, reprezentant UNICEF Romania, “copiii nascuti in aceste maternitati vor avea cel mai bun start in viata, vor fi mai sanatosi, mai inteligenti si mai echilibrati emotional. Mamele vor fi mai fericite, iar sistemul de sanatate va cheltui mai putin cu ingrijirea lor.”

Cititi articolul integral pe ResponsabilitateSociala.ro.