Scopul este prevenirea consumului de alcool in exces, prin educarea barmanilor cu privire la responsabilitatea pe care o au fata de clienti.

Ursus Breweries a lansat, in cadrul campaniei “afla-ti echilibrul”, un training care are ca scop educarea barmanilor pe tema consumului responsabil de alcool. Intitulat “Desprealcool si Responsabilitate Sociala”, training-ul a debutat la Brasov, unde, potrivit unui studiu realizat de Ursus, majoritatea tinerilor consuma de obicei alcool in baruri si cluburi (74%).

Tainingul a fost sustinut de Bogdan Nicolae, Director la Barmania si Presedinte al Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania. El le-a vorbit participantilor despre rolul si responsabilitatea pe care o au fata de diferiti clienti: cei care vor sa petreaca o seara placuta, fara riscuri si cei care au consumat alcool excesiv.

La final, peste 90% dintre participanti au declarat ca informatiile invatate li se par foarte utile si 75% considera ca recomandarile lor vor fi apreciate de clienti.

Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries, adauga cateva informatii despre campania “afla-ti echilibrul”:

"Scopul campaniei este de a preveni consumul de alcool in exces, iar o mare parte a tinerilor din Romania prefera sa bea alcool in baruri si cluburi. Sa iesi seara in oras cu prietenii la o bere este placut si relaxant, iar barmanul tau trebuie sa se asigure ca te vei simti bine, fara sa ai parte de momente neplacute a doua zi. Insa, pana la urma, decizia de a consuma sau nu alcool intr-un mod excesiv apartine fiecaruia. Urmand cateva sfaturi simple de pe www.desprealcool.ro poti sa gasesti echilibrul intre  a te simti bine si a evita potentialele probleme legate de consumul de alcool.”

Cititi articolul integral pe ResponsabilitateSociala.ro