Wienerberger Sisteme de Caramizi, cel mai mare producator de elemente pentru zidarie pe plan local si Habitat for Humanity Romania semneaza un parteneriat strategic pe 3 ani, prin care Wienerberger isi asuma angajamentul de a dona materiale de constructie pentru 140 de locuinte dezvoltate pentru familii dezavantajate si vulnerabile economic si social. Pe langa aceste materiale, Wienerberger va sustine proiectele Habitat cu voluntari si cu expertiza tehnica pe toata durata constructiilor.

Acest parteneriat semnat in Romania reprezinta primul proiect de colaborare pe plan global intre Wienerberger si Habitat for Humanity. Cel mai mare producator de caramizi de pe piata locala va livra sisteme complete pentru realizarea zidariei din cadrul locuintelor dezvoltate pentru familiile cu probleme.

„Habitat for Humanity s-a implicat activ in ultimii ani in a asigura conditii decente de locuire. Wienerberger a influentat in bine calitatea locuirii prin produsele dezvoltate de-a lungul anilor. Ne bucuram ca acum putem colabora si oferi impreuna acestor familii sansa de a trai intr-un mediu mai placut”,declara Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger Romania, Sales and Marketing. Wienerberger este compania care a introdus pe piata locala caramida „cu goluri” prin brandul propriu Porotherm, imbunatatind astfel considerabil gradul de izolare termica a cladirilor.

Wienerberger Sisteme de Caramizi s-a implicat intens in ultimii ani in sustinerea dezvoltarii unor locuinte de cea mai buna calitate si a sprijinit atat diverse actiuni ale comunitatilor locale, cat si arhitectii din Romania. “Parteneriatul cu Habitat for Humanity este un angajament international pe termen lung, la nivel de grup, care ne onoreaza si in care planuim sa investim multe resurse financiare si umane, de la consultanta tehnica la voluntariat”, adauga Corneliu Fecioru. “Vom oferi solutii durabile si ecologice demonstrand ca se pot realiza constructii de calitate din caramida in timp record, la costuri rezonabile”, explica reprezentantul Wienerberger.                                   

Startul parteneriatului il constituie donarea integrala a materialelor necesare constructiei structurilor primelor 5 case ce vor fi ridicate cu Porotherm in cadrul „Big Build” la Craiova. Big Build este un eveniment spectaculos de constructie accelerata, care are loc in perioada 1-5 octombrie 2012 si care a ajuns la cea de-a patra editie. Familiile beneficiare vor lucra la viitoarele locuinte impreuna cu 200 de voluntari de la mai multe companii din Romania si voluntari din Irlanda de Nord.

„Parteneriatul cu Wienerberger este unul din cele mai importante parteneriate semnate de Habitat for Humanity in ultimii ani, si reprezinta o noua etapa in strategia de dezvoltare a organizatiei noastre. Parteneriatul faciliteaza scalarea si realizarea unor proiecte noi de constructie din materiale inovatoare si sustenabile. Misiunea noastra este sa facem din locuirea in conditii decente, accesibile si adecvate, o problema de constiinta si de actiune a tuturor membrilor comunitatii. Le multumim partenerilor nostri de la Wienerberger pentru increderea acordata si suntem convinsi ca impreuna vom reusi sa redam demnitate vietilor multor oameni lipsiti altminteri de sanse si de oportunitati”,
spune Emil Olteanu, Director National Habitat for Humanity Romania.