Vin sărbătorile și un nou motiv de bucurie își croiește drum către casele oamenilor: cartea Zestre culinară dichisită de PROFI - rețete culinare din satele românești, culese și povestite de Claudia-Romana Rista.
 
În locuri retrase din România, în tihna micilor gospodării țărănești, la căldura cuptorului străbun, Claudia-Romana Rista, cunoscută ca Fata care gătește cu flori, a pătruns într-o lume culinară veche de peste 300 de ani, scoțând la lumină și istorisind cu har rețetele străvechi și povestea unor generații care au păstrat ritualurile și gusturile de odinioară.
 
Cu pasiune și prețuire, localnicii din Tomnatic, Gottlob, din regiunea Timiș, din Nucșoara si Zboghițești-Argeș, Sic-Cluj, Rimetea si Vălișoara-Alba, Vaideeni-Vâlcea, Ostrov și Esechioi din Constanța au pregătit cu mult drag preparatele de pe vremuri, știute de la bunici și transmise prin viu grai. În jurul bucatelor, întâmplări demult apuse au prins din nou viață. Așa am aflat de influența comunităților etnice locale ale maghiarilor, șvabilor, francezilor, bulgarilor, turcilor, tătarilor, armenilor și evreilor care au îmbogățit această zestre.
 
"Am consemnat rețete spectaculoase prin simplitatea lor, nebănuit de frumoase prin modul lor de gătire, memorabile prin gustul lor desăvârșit. M-ar durea sufletul să se piardă. Din acest motiv am rămas să descopăr și să arăt cu ochii de azi ceea ce noi avem mai de preț și de valoare în acest moment, colindând satele românești,” mărturisește Claudia-Romana Rista.
 
"Oferim cu bucurie o călătorie care arată cât de frumoasă este moștenirea noastră culinară si culturală, transmițând o fărâmă de tradiție autentică. Această comoară își găsește cu ușurință loc în patrimoniul artei gastronomice românești și sperăm ca va ajunge sa fie apreciată în familiile cât mai multor oameni”, adaugă Gabriela Sîrbu, director marketing și comunicare PROFI.
 
Din 30 noiembrie și până la sfârșitul anului, te invităm să descoperi prima ediție a acestei colecții disponibile doar în magazinele PROFI Standard. #profi; #zestre culinara; #fatacaregatestecuflori