Interviul Societal cu Ana-Maria Minciuna, reprezentant al Asociatiei Pro-Democratia, prezinta pe scurt misiunea si proiectele asociatiei, precum si rolul dezvoltarii durabile in activitatea ONG-urilor.


Care este misiunea Asociatiei?
„Misiunea Asociatiei Pro-Democratia reprezinta consolidarea democratiei atat la nivel national cat si international. Este o organizatie infiintata in 1990 si are centre in 31 de localitati din Romania. Scopul nostru este cresterea participarii civice in domeniul politic si sustinerea democratiei.”


Ce tipuri de proiecte desfasurati?
„Ca si proiecte pot mentiona „Alegeri de nota 10”, un proiect din 2009 care incuraja derularea intr-un mod corect a alegerilor. Practic, noi trebuia sa sesizam toate neregulile care apareau in decursul acestui proces.”


Care este viziunea Asociatiei Pro-Democratia asupra dezvoltarii durabile?
„Cred ca principiile dezvoltarii durabile trebuie respectate de orice organizatie in activitatea lor si consider ca strategia oricarei organizatii reprezinta centrul de gravitatie a activitatii ONG-ului respectiv iar baza acestei strategii o reprezinta aceste trei principii (eficienta, echitate, ecologie).”

Ana-Maria Minciuna, Asociatia Pro-Democratia




Interviul complet poate fi vizualizat aici.



***
Seria de interviuri "Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila"
Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.