Mariana Nitelea, reprezentant al Centrului pentru Dezvoltare Democratica detaliaza obiectivele Centrului si activitatile desfasurate din perspectiva dezvoltarii durabile, intr-un interviu acordat proiectului Societal, pentru campania "Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!".

Care sunt obiectivele Centrului pentru Dezvoltare Democratica?
"Am creat aceasta asociatie tocmai pentru ca dorim sa introducem in societatea romaneasca notiunea de dezvoltare pe baze democratice. Exista dezvoltare in Romania, insa ea ar trebui facuta, credem noi, in segment democratic si foarte mult in segmentul promovarii drepturilor omului. Ceea ce urmarim asadar este sa promovam drepturile omului in toate sectoarele de activitate. Pe de alta parte dorim sa ne adresam atat zonei cetateanului - sa il facem sa inteleaga ce inseamna democratia, iar pe de alta parte cu ajutorul sau sa ajungem sa schimbam segmentele pe care tot el le-a construit, si anume institutionalul. Sa incercam sa aducem institutionalul aproape de cetatean si cetateanul aproape de institutional."
 
Cum vedeti contribuitia organizatiei la promovarea dezvoltarii durabile?
"Centrul pentru Dezvoltare Democratica incearca sa lupte pentru acea dezvoltare durabila in segmentul drepturilor omului. Vrem ca oamenii sa fie constientizati ca resurse durabile - sa fie responsabili pe de o parte, iar pe de alta parte sa existe aceasta demnitate a omului."


Mariana Nitelea, Centrul pentru Dezvoltare Democratica



Interviul complet poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro

Seria de interviuri "Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila"
Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita  toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.