Milena Moraru, reprezentant al Centrului pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile vorbeste in interviul Societal despre misiunea Centrului si despre rolul sau in promovarea dezvoltarii durabile.


Cand s-a creat Centrul si care este misiunea sa?
„Am infiintat in noiembrie 2010 Centrul pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile, cu sediul in Buzau. Misiunea noastra este promovarea principiilor dezvoltarii durabile, asa cum sunt exprimate in Carta Pamantului, atat la nivelul politicilor publice cat si la nivelul societatii civile. Ne propunem sa actionam mai ales in domeniul educatiei si extinderii participarii in educatie si formare.”


Care este specificul proiectelor desfasuarate de catre Centru?
„Primele noastre initiative, fiind si un afiliat al Earth Charter International, se refera la promovarea acestor principii in scoli prin diseminarea unor ghiduri de bune practici pentru profesori. Acestea au rolul de a ii ajuta sa includa principiile dezvoltarii durabile in materiile pe care le predau. Asteptam sa dezvoltam mai multe proiecte pe viitor.”


Milena Moraru, Centrul pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile


Interviul complet poate fi vizualizat aici.


***
Seria de interviuri "Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila"
Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum va puteti implica sunt disponibile pe pagina campaniei.