Ministerul Justitiei, in colaborare cu institutii publice centrale, a lansat ieri, la Palatul Parlamentului, campania nationala 'FARA SPAGA'.

Campania se deruleaza in perioada octombrie–decembrie 2007 si isi propune cresterea gradului de informare a publicului larg cu privire la cauzele si formele de manifestare a coruptiei, contribuind astfel la cresterea capacitatii institutiilor si cetatenilor de a lupta impotriva coruptiei mici. Mesajul central al campaniei este FARA SPAGA! Fara imbogatiti din banii tai! si urmareste responsabilizarea cetatenilor in lupta impotriva coruptiei.

Ministrul justitiei Tudor Chiuariu a precizat, cu aceasta ocazie, ca romanii trebuie sa inteleaga faptul ca „spaga nu este un drept al functionarului public” si ca, „de fiecare data cand dau spaga, ei saracesc, iar cei de la ghiseu se imbogatesc”.

"Lupta impotrivacoruptiei este in mainile fiecaruia. Fiecare dintre noi putem spune NU spagilor si avem datoria de a o face. Acest reflex de rezolvare a problemelor trebuie sa inceteze”, a completat el.

Sursa: Fundatia Concept

Campanie de 1.600.000 de euro

Campania „Fara spaga” - a sasea din seria celor derulate, pe aceeasi tema, in ultimii patru ani - este realizata de Transparency International, Fundatia Concept si agentia de publicitate CAP. Ea consta in difuzarea de spoturi radio si TV, de publicitate in ziare, dar si in intalniri cu oamenii, in 17 orase din tara. Costurile campaniei se ridica la 1,6 milioane de euro, bani proveniti din fonduri Phare.

Sursa: www.euractiv.ro