Scaderea cantitatii de deseuri, folosirea surselor de energie alternative precum cea eoliana si "insanatosirea" centrelor urbane prin reducerea traficului si extinderea spatiilor verzi sunt cele trei solutii propuse de castigatoarea competitiei "Planeta esti tu!", Melinda Raduly, ca raspuns la intrebarea "Daca ai fi Pamantul pentru o zi, ce le-ai propune oamenilor?".

"Cand am aflat de competitie, am simtit nevoia sa fac parte din aceasta miscare importanta, pentru a atrage atentia asupra urmarilor activitatilor umane. Am ales modalitatea cea mai expresiva de a arata ca Pamantul sufera, desi nu ne poate spune acest lucru in cuvinte. In animatia prezentata de mine, Pamantul se poate regenera, dar numai cu ajutorul nostru. Este nevoie de schimbarea atitudinii locuitorilor Planetei inainte de a fi prea tarziu", a spus Melinda.

Ea a castigat un Notebook Acer si o excursie de trei zile la Londra. Urmatorii doi clasati sunt Silviu Savin si Luana Vaduva. Cele trei materiale finaliste vor fi postate pe website-ul "Seal the Deal" al campaniei internationale a ONU pentru incheierea unui acord global la Copenhaga.

Principalele solutii propuse de participantii la concursul online "Planeta esti tu!", organizat de Ambasada britanica la Bucuresti si Centrul de Informare al ONU, in parteneriat cu British Council Romania, au fost: economia de energie, reciclarea, reducerea poluarii prin folosirea unor mijloace de transport alternative precum bicicleta si cresterea nivelului de constientizare publica privind accentuarea incalzirii globale.

Competitia eco a marcat debutul Conferintei de la Copenhaga, unde se cauta o solutie pentru stoparea schimbarilor climatice, in
conditiile in care oamenii de stiinta avertizeaza ca o crestere de peste 2 grade Celsius a temperaturii Planetei va avea efecte catastrofale.


Articolul complet aici.