Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si Biroul Europa Creativa Romania din cadrul Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului organizeaza dezbaterea  „Programul Europa Creativa al Uniunii Europene – Oportunitati de finantare a sectoarelor culturale si creative”.
 
Europa Creativa este cel mai important program de finantare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii si audiovizualului.
Programul are un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 si este gestionat de Comisia Europeana prin Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura. Europa Creativa are doua subprograme (MEDIA si Cultura) si o componenta transsectoriala, dedicata garantarii creditelor bancare pentru sectoarele culturale si creative si cooperarii in domeniul politicilor culturale.
 
Dezbaterea se doreste a fi o platforma de consultare a profesionistilor romani care isi desfasoara activitatea in sectoarele culturale si creative si in audiovizual cu deputatii din Parlamentul European, in contextul supunerii la vot in Parlamentul European, pana la sfarsitul acestui an, a Raportului de implementare a Programului Europa Creativa.
Concluziile dezbaterii vor fi sintetizate sub forma unui material care va fi transmis europarlamentarilor romani din Comisia pentru cultura si educatie a Parlamentului European.
 
Evenimentul este cu atat mai important cu cat Programul se afla in etapa de evaluare intermediara. Rezultatele acesteia, care urmeaza a fi date publicitatii in trimestrul 4 al anului 2017, vor fi folosite pentru determinarea directiilor viitorului program de finantare a sectoarelor culturale si creative si audiovizualului, care va incepe in anul 2021.
 
La dezbatere vor participa si doamna Corina SUTEU, Ministrul Culturii, precum si cei doi eurodeputati romani, domnul Mircea DIACONU, vicepresedinte al Comisiei pentru cultura si educatie a Parlamentului European si, respectiv, domnul Damian DRAGHICI, membru in aceeasi comisie.

Agenda dezbaterii este disponibila aici.
 
Evenimentul se va desfasura vineri, 24 iunie a.c., incepand cu ora 10:00, la sediul Biroului de Informare in Romania al Parlamentului European (str. Vasile Lascar nr. 31, Bucuresti).
Participarea este gratuita, insa locurile sunt limitate. In vederea inregistrarii, cei interesati sunt rugati sa completeze online formularul de inscriere, pana cel tarziu in data de 15 iunie a.c.

Evenimentul va fi disponibil si live online pe platforma CaleaEuropeana.ro.
 
Persoane de contact pentru detalii:
- Sorin Enus, coordonator Subprogramul Cultura – cultura@europa-creativa.eu, 
- Valentina Miu, coordonator Subprogramul MEDIA – info@media-romania.eu.
 
Informatia este disponibila si pe site.