Lansarea următorului apel de proiecte de cooperare Europa Creativă este estimată pentru toamna acestui an, cel mai  probabil la finalul lunii septembrie. Termenul comunicat poate suferi modificări în cazul în care adoptarea Planului de lucru al Programului Europa Creativă pentru 2018 nu are loc conform calendarului stabilit de Comisia Europeană.
 
Pentru actualizări privind această informație, vă invităm să urmăriți cu regularitate secțiunea de noutăți a website-ului Biroului Europa Creativă – Cultura și pagina programului.
 
În cadrul acestei licitații, vor fi finanțate trei categorii de proiecte:
 
Categoria 1 – Proiecte de cooperare de mai mică amploare (Coop 1)
Acestea implică un lider de proiect și cel puțin doi parteneri provenind din minimum trei state diferite participante la subprogramul Cultura. Plafonul maxim al finanțării acordate este de 200.000 de euro, reprezentând 60% din bugetul total eligibil.
 
Categoria 2 – Proiecte de cooperare de mai mare amploare (Coop 2).  
Acestea includ operatori din minimum șase țări eligibile (un lider și cinci parteneri) și pot primi un grant de maximum 2 milioane de euro, constituind 50% din bugetul total eligibil.

Categoria 3 – Proiecte de cooperare în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 (Coop 3).
Acestea întrunesc aceleași criterii de la prima categorie, implicând un lider de proiect și minimum doi parteneri  din trei state diferite care participă la subprogramul Cultura, cuantumul maxim al grantului acordat fiind de 200.000 de euro, respectiv 60% din bugetul total eligibil.  Spre deosebire de proiectele de mai mică amploare, propunerile din această categorie vor contribui în mod obligatoriu la tematica și implementarea obiectivelor Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.
 
Valorile estimative ale alocărilor financiare sunt de 40 milioane de euro pentru categoriile 1 și 2, respectiv 5 milioane de euro pentru categoria 3 de proiecte.
 
Stirea integrala pe europa-creativ.eu
 
Photo credit: Rainbow umbrella mosaic © Sarah Klockars-Clauser