Eurosfat 2014 va avea loc pe data de 7 aprilie 2014, incepand cu ora 8h00, la Palatul Parlamentului din Bucuresti si va debuta cu Reuniunea plenara de deschidere pe tema “Provocari si perspective pentru UE in contextul alegerilor europene”.

In preajma alegerilor europene, cei care activeaza in domeniul politicilor europene sunt invitati sa realizeze un bilant al ultimilor ani si sa enunte recomandari pentru noii europarlamentari si pentru noua Comisie Europeana. Candidatii la alegerile europene vor fi prezenti in cadrul unor dezbateri speciale, pentru a raspunde intrebarilor societatii civile cu privire la forma si continutul angajamentului lor european. 

EUROSFAT 2014 va consta din doua reuniuni plenare si din sase ateliere. Reuniunea plenara de deschidere va avea ca tema centrala alegerile europene si modalitatile de ameliorare a procesului electoral, in timp ce reuniunea plenara de inchidere va constitui o dezbatere intre lideri ai partidelor politice europene. Acestia vor avea sansa sa isi prezinte viziune despre viitorul UE, in contextul alegerilor europene si al alegerii unui nou Presedinte al Comisiei Europene. Printre invitatii confirmati se numara fostul Prim Ministru al Belgiei si lider ALDE, MPE Guy Verhofstadt, candidatul desemnat al Verzilor la Presedintia Comisiei – MPE José Bové, membri romani si straini ai Parlamentului European, membri ai administratiei publice, inalti functionari ai Comisiei Europene, cat si specialisti straini si romani in afaceri europene.

EUROSFAT 2014 este organizat de Europuls si Centrul Roman de Politici Europene sub inaltul patronaj al Parlamentului European, Presedintiei elene a Consiliului UE si a Camerei Deputatilor iar printre partenerii forumului se numara Fundatia Friedrich Ebert, Ambasadele Olandei, Germaniei, Greciei, Austriei si Irlandei la Bucuresti, Fundatia Konrad Adenauer - Programul Statul de Drept Europa de Sud Est, Institutul Aspen Romania, Centrul de
Resurse pentru Participare Publica, RFI Romania, Money Channel, Adevarul, Contributors.ro, Dilema Veche.

Va rugam sa confirmati prezenta dumneavoastra inregistrandu-va direct pe site-ul nostru: http://eurosfat.ro/inscriere.