Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul anual pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 23 noiembrie 2016, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).
 
Toate documentele din dosarul de cerere de finanțare sunt disponibile și pot fi descărcate de pe pagina EACEA. Formularul electronic de cerere (eForm) este disponibil aici.
 
Schimbări față de 2015
Principala modificare față de licitațiile organizate în anii anteriori constă în schimbarea procedurii de depunere a aplicațiilor, acestea urmând a fi transmise doar prin intermediul sistemului online de depunere a aplicațiilor. Astfel, aplicanții vor trebui să transmită online Formularul electronic de cerere (eForm) însoțit de anexele sale (Descrierea detaliată a proiectului, Declarația de onoare și mandatele partenerilor, Formularul de buget și Formularul cu informații privind parteneriatul).
 
După depunerea aplicației, fiecare partener va trebui să atașeze profilului creat în Portalul Participantului Formularul de entitate juridică și anexele acestuia.
 
De asemenea, liderul de proiect va trebui să pregătească înaintea transmiterii aplicației o serie de documente pe care să le poată furniza imediat la cererea finanțatorului.
 
Lista completă a documentelor din dosarul de finanțare este disponibilă aici.
 
Recomandări
Dacă intenționați să depuneți un proiect în calitate de lider la acest apel sau să fiți partener într-un proiect depus de o altă organizație, vă recomandăm să parcurgeți înainte acești pași: 
• Să vă înregistrați în Portalul Participantului pentru a obține codul PIC necesar pentru a fi parte a unui proiect depus. Procedura înregistrării și a depunerii este disponibilă pe pagina noastră la secțiunea Depunerea proiectelor.
• Să parcurgeți cu atenție ghidul acestui apel la propuneri, unde sunt descrise prioritățile componentei de cooperare, precum și toate regulile și cerințele pentru depunere.

Informațiile sunt disponibile și aici
 
Vă reamintim că Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu informații și asistență tehnică gratuită în procesul de depunere a aplicațiilor.