Parlamentul European le ofera tinerilor absolventi oportunitatea de a se familiariza cu modul de functionare al acestei institutii si de a acumula experienta profesionala internationala, prin intermediul unor stagii platite in cadrul directiilor Secretariatului General din Bruxelles si Luxembourg.

Numite si Bursele "Robert Schuman", acestea se desfasoara de doua ori pe an, cate cinci luni fiecare si pot fi Stagii cu optiune jurnalism (pentru cei care doresc sa lucreze in relatiile cu media) si Stagii cu optiune generala (pentru toate celelalte specializari).

In aceasta perioada se deruleaza procesul de transmitere a aplicatiilor pentru stagiile platite care incep la 1 martie 2013. Aplicatiile se depun online pana la data de 15 octombrie, prin completarea unui formular care se gaseste pe site-ul Parlamentului European.

"Este o excelenta ocazie pentru tinerii foarte bine pregatiti din Romania, care doresc sa isi inceapa sau sa isi continue activitatea profesionala in strainatate, intr-o institutie europeana. Stagiile sunt platite cu aproximativ 1.200 de euro pe luna, asigurarea medicala este inclusa, iar transportul din localitatea de resedinta catre Bruxelles sau Luxembourg si inapoi este decontat", subliniaza europarlamentarul PDL Petru Luhan.

In fiecare dintre cele doua perioade aplica peste 4.000 de tineri din toata Uniunea Europeana, dar si din statele candidate. In final, sunt selectati intre 120 si 150 de stagiari, cu pregatire solida, care vin la Bruxelles si Luxembourg pentru a lucra in slujba cetatenilor UE.

Cititi stirea integrala pe www.administratie.ro