In competitia Galei Societatii Civile 2008, editia a VI-a, au fost inscrise 115 proiecte sociale. Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in decursul anului trecut se ridica la 7,9 milioane de euro.

Prin fiecare noua editie, Gala Societatii Civile promoveaza si premiaza cele mai bune proiecte implementate de sectorul neguvernamental din Romania. Site-ul www.galasocietatiicivile.ro gazduieste toate proiectele inscrise in competitia din acest an.

Numarul proiectelor inscrise la fiecare sectiune :
Categoria A
Sectiunea A.1 Educatie si cercetare - 19 proiecte
Sectiunea A.2 Arta si cultura - 16 proiecte

Categoria B
Sectiunea B.1 Apararea drepturilor individuale/ colective - 12 proiecte
Sectiunea B.2 Comportament civic si participare publica - 26 de proiecte

Categoria C
Sectiunea C.1 Sanatate - 3 proiecte
Sectiunea C.2 Servicii sociale pentru categorii defavorizate - 19 proiecte

Categoria D
Sectiunea D.1 Protectia mediului - 12 proiecte
Sectiunea D.2 Dezvoltare economica si sociala - 8 proiecte.

Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro. Resursele organizatiilor pentru implementarea proiectelor provin de la companii si de la sectorul public, o parte din proiecte fiind realizate prin auto-finantare si prin intermediul voluntarilor.

Cele mai multe proiecte au fost inscrise de organizatiile din Muntenia - 66 proiecte, urmata de Transilvania - 22 proiecte, Moldova - 12 proiecte, Banat - 8 proiecte, cele mai putine provenind din Oltenia - 6 proiecte si Dobrogea - 1 proiect.

Evaluarea si jurizarea proiectelor se desfasoara in perioada 18 aprilie - 12 mai. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc la Ateneul Roman, in data de 21 mai 2008 .