Fundatia Baylor Marea Neagra editeaza de mai bine de trei ani revista intitulata "Optimism". Aceasta contine informatii, noutati, diferite articole despre problematica infectiei cu HIV, revista fiind ilustrata cu numeroase fotografii si desene. Structura revistei, mentinuta in cadrul aparitiilor trimestriale, este urmatoarea: invitatul editiei, info medical, info psihologic, educatie pentru sanatate, reflectii in oglinda, mesaje de la beneficiari, Centre de Excelenta, actualitati despre HIV/SIDA, activitati ale Fundatiei.

Tirajul fiecarui  numar este de 700 de exemplare, acestea fiind distribuite colaboratorilor, dar si beneficiarilor, voluntarilor, etc. Revista Optimism este nu numai un instrument de educare/informare a comunitatii despre infectia cu HIV, dar si o eficienta modalitate de promovare a activitatilor si serviciilor Fundatiei. Fiecare numar este asteptat si citit "proaspat, mirosind a cerneala" nu numai de personalul Centrului de Excelenta Clinica HIV din Constanta, dar si de clientii Centrului, principala locatie unde se acorda serviciile psihosociale si medicale ale Fundatiei Baylor Marea Neagra.In format pdf, in limba romana, revista  poate fi citita si pe web site- ul Fundatiei, la resurse, revista Optimism.

Revista este deschisa colaborarilor si sugestiilor, pentru a raspunde necesitatilor persoanelor seropozitive, dar si componentei de implicare in comunitate, de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV.