Centru National Iasi al Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in data de 23 septembrie 2008, la ora 11.00 in Sala Ovala a Prefecturii Vaslui, conferinta de presa de inchidere a proiectului "Consolidarea si replicarea serviciului de informare, consultanta si asistenta juridica (ICAJ)", derulat de Fundatia "Alaturi de Voi" Romania in judetele Iasi, Constanta, Mures si Vaslui, in parteneriat cu Institutia Prefectului din aceste judete.

La nivelul judetului Vaslui, implementarea acestui proiect a insemnat oferirea de consultanta si asistarea juridica a 12 cazuri la care au fost identificate diverse tipuri de incalcari ale drepturilor persoanelor seropozitive: dreptul la educatie, dreptul la demnitate personala, dreptul la tratament medical de specialitate, in special la tratament stomatologic si dreptul la confidentialitate.

De asemenea, printre activitatile desfasurate s-au numarat si derularea a doua sesiuni de informare pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA din judetul Vaslui privind legislatia in domeniu, organizarea a 3 dezbateri cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale responsabile de respectarea drepturilor persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA, precum si derularea unui workshop la nivel national la care au participat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din Romania care activeaza in domeniul HIV/SIDA.

Realizarea scopului proiectului, promovarea drepturilor persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA si prevenirea situatiilor de discriminare, stigmatizare si marginalizare a fost facilitat de suportul partenerilor de proiect - Institutia Prefectului din cele patru judete Iasi, Constanta, Mures si Vaslui, Asociatia "Iris" Vaslui, Asociatia "Speranta Copiilor 2000" Barlad si sprijinul deosebit al institutiilor media. Mediatizarea informatiilor referitoare la proiect a fost facuta prin pliante, articole in presa scrisa si audio-vizuala precum si pe pagina www.juridic.alaturidevoi.ro.

Foarte importanta a fost si contributia avocatilor din cele 4 judete care au acordat consultanta si asistenta juridica in cadrul celor doua proiecte derulate pana in prezent. Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare cu suma de 53.995 Euro si cofinantat de Fundatia "Alaturi de Voi" Romania cu suma de 6.000 Euro si a reprezentat continuarea pentru inca 10 luni a unui model de succes "Servicii de Informare, Consultanta si Asistenta Juridica pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA".

Va asteptam sa fiti alaturi de noi la acest eveniment! Detalii despre proiect pot fi obtinute la numerele de telefon: 0232-275.568; 0788.396.966, e-mail: manuela@alaturidevoi.ro, persoana de contact: Manuela Iftimoaei, coordonator national al proiectului. Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati: cfcu.phare@mfinante.ro