Astazi a inceput, la sediul Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania un transfer de experienta intre specialistii ADV Romania si o delegatie din Nigeria din partea fundatiilor AIDS and Pregnancy Prevention for Adolescents si Vision Child Youth of Africa.

Delegatia din Nigeria beneficiaza, pe parcursul a 4 zile, de formare privind desfasurarea de servicii profesioniste in domeniul HIV/SIDA. La cererea cursantilor, acestia vor avea informatii privind tipurile de interventie in Romania, tehnici de atragere de fonduri din comunitate, prevenirea transmiterii verticale a infectiei cu HIV (de la mama la copil), campanii de lobby si advocacy si managementul voluntarilor.

„Este a doua oara cand acordam asistenta tehnica unei organizatii din Nigeria, dupa ce in octombrie 2008 am mai avut un astfel de schimb. Pentru nigerieni, informatiile vor fi cu siguranta utile, cu atat mai mult cu cat, se stie, ca in spatiul african problematica HIV/SIDA este extrem de grava. Noi consideram ca dezvoltarea unui parteneriat pentru asistenta tehnica si formare continua intre organizatii din Nigeria si ADV Romania contribuie direct la asumarea rolului pe care il are Romania in calitate de stat membru al Uniunii Europene si anume obligatia si responsabilitatea sa participe la politica de cooperare internationala pentru dezvoltare, contribuind la dezvoltarea tarilor mai sarace ale lumii – a declarat Angela Achitei, presedinte executiv al ADV Romania.

Mentionam ca in anul 2007, in Nigeria erau inregistrate 2.600.000 de persoane infectate cu HIV (15.000 in Romania) dintre care 2.400.000 adulti (14.000 adulti infectati in Romania), 220.000 sunt infectati cu HIV si 1.200.000 sunt orfani deoarece parintii lor, persoane infectate, au decedat.

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania este acreditata ca furnizor de formare profesionala prin Decizia nr 173/29.03.2007, emisa de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si este membru al Platformei FOND, a carei misiune este de a promovara cooperarea internationala pentru dezvoltare si ajutor umanitar, in spiritul solidaritatii umane internationale.

Pentru detalii privind acest curs poate fi contactata doamna Angela Achitei, presedinte executiv ADV Romania, tel. 0745609209 sau mail: office@alaturidevoi.ro.