Pana pe data de 10 octombrie 2008, la sediul Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania are loc un transfer de expertiza pentru o delegatie din Nigeria. Cele trei persoane, fac parte din echipa de management a Fundatiei Vision Child Youth Africa si sunt interesate de experienta fundatiei in furnizare de servicii directe persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA, servicii de prevenire, advocacy, atragere de fonduri, responsabilizare sociala corporatista, management organizational si de proiect.

"Nigeria este a patra tara, pentru care ADV Romania asigura transfer de expertiza in domeniul HIV/SIDA, pe langa R. Moldova, Ukraina si Cazahstan. Pentru nigerieni, informatiile vor fi cu siguranta utile, cu atat mai mult cu cat, se stie, in spatiul african problematica HIV/SIDA este extrem de grava. Colaborarea cu Nigeria va continua prin formarea si a ator pesoane din alte organizatii active in domeniul HIV/SIDA" – a declarat doamna Angela Achitei, presedinte executiv.

Mentionam ca in baza raportului UNAIDS pentru anul 2007, in Nigeria erau inregistrate 2.600.000 de persoane infectate cu HIV (rata de prevalenta 3,10%), fata de 15.000 in Romania (rata de prevalenta 0,10%), dintre care 2.400.000 adulti si 200.000 copii. Un numar de 1.200.000 de copii sunt orfani, deoarece parintii lor, persoane infectate, au decedat.

Fundatia "Alaturi de Voi" Romania este acreditata ca furnizor de formare profesionala prin Decizia nr 173/29.03.2007, emisa de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si este membru al Platformei FOND, a carei misiune este acordarea de asistenta tehnica statelor in curs de dezvoltare. Atasat acestui comunicat de presa va trimitem o resursa informativa emisa de ONU si OMS privind incidenta infectiei HIV in statele africane.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact - Angela Achitei, presedinte executiv, tel. 0745.609.209 sau mail: angela.achitei@alaturidevoi.ro.