Intr-o perioada in care tinerii sunt in cautare de valori si modele autentice, Fundatia Baylor Marea Neagra isi propune sa implice dascalii intr-un proiect de informare despre infectia cu HIV si comportamentele de risc  asociate transmiterii, la nivelul scolilor generale si liceelor din judetul Constanta.

Echipa Fundatiei Baylor Marea Neagra pune la dispozitia cadrelor didactice interesate expertiza sa in acest domeniu (in scopul pregatirii materialelor, a sesiunilor de instruire in cadrul orelor, asistenta in scrierea propunerilor de proiect, etc) si suma de 10.000 de lei, necesara implementarii unor mini proiecte la nivel de scoala sau grup de scoli.

Obiectivul general al programului consta in cresterea accesului tinerilor incadrati intr-o forma de invatamânt la activitati de prevenire, in vederea adoptarii unui comportament responsabil in privinta infectiei cu HIV si a altor infectii cu transmitere sexuala.

Numarul de proiecte aplicate nu este limitat, iar perioada de desfasurare a activitatilor de educare/informare/creare de atitudini va fi pana in luna noiembrie 2009, inclusiv.

Formularul de aplicatie si intructiunile de completare sunt disponibile pe site-ul Fundatiei www.baylor-romania.ro si pe forumul de discutii al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta.

Propunerile pot fi trimise pana in data de 27 martie 2009, orele 16.00, la adresa de email: mmocanu@baylor-romania.ro sau smihale@baylor-romania.ro.

Pentru informatii suplimentare se pot accesa cele doua adrese de e-mail, sau la telefon 0241-691 730 (orele 8.00-16.30), persoane de contact: Mihaela Mocanu, coordonator de proiecte sau Stefania Mihale,director de programe.