Calendarul pentru octombrie trebuie să cuprindă, fără dubiu, și o seară cu filme bune, savurate din plin departe de aglomerația orașului. 
Bucharest ShortCut Cinefest completează programul de toamnă cu o selecție de scurtmetraje care abia așteaptă să fie descusute pe toate părțile. Duminică, 29 octombrie, la Unteatru de la ora 20:30 se văd și se ascultă povești primite din întreaga lume. 

Ediția cu numărul 17 devine stop-cadru pentru infuzie de cultură urbană. Lăsăm filmele să împletească filosofia, poezia și ritmurile indie cu pofta de a problematiza asupra marilor întrebări. De la lucruri banale, la întâmplări de-a dreptul neașteptate și pline de umor. 

Cele 10 scurtmetraje înscrise în competiția de luna aceasta acoperă categorii și subiecte diverse, pentru toate preferințele cinefililor. De la dramă, la filme experimentale, de la student films la music videos, ficțiune și film românesc. 

*
Calupul de proiecții include titluri premiate și recunoscute internațional.

Axioma (Italia, 2017) este lecție prin film despre empatie și egalitatea de șansă. Dovadă despre cum nimic nu e imposibil atunci când vrei cu adevărat să îți urmezi pasiunea. Despre Bob in the rain and the Lizard of hope (SUA, 2017) ne vorbește Maria Chiara Venturini în cel mai proaspăt proiect al său. Un film-colaj construit din coșmarurile pe care le purtăm cu noi zi de zi.  Cât despre Narcis și Fifi (România, 2017), îi întâlnim în scurtmetrajul semnat de Șerban Racovițeanu. O ficțiune ce se auto-caracterizează ironic drept „cel mai prost film din istoria UNATC-ului”. Restul propunerilor regizorale sunt de aflat chiar în ultimul weekend de octombrie.

Bucharest ShortCut Cinefest este o competiție care promovează filmul scurt în formele sale diverse, aducându-l într-un spațiu neconvențional, mai aproape de iubitorii de film.

Accesul la eveniment este gratuit.
Filmele beneficiază exclusiv de subtitare în limba engleză.


Programul complet al evenimentului și mai multe detalii pe www.bscfest.com sau pe pagina de Facebook a festivalului.
Eveniment oferit de: Motion Music Network
Găzduit de: Unteatru
Partener tehnologic: iSTYLE
Sponsor principal: IPitch.tv
Parteneri: IMDB, Feel The Reel IFF, Raftul cu Idei, Bucharest City App, IQads, Aarc (All About Romanian Cinema), MovieNews, Arte și Meserii, Munteanu, Kaya Print.