A doua ediție a BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL, BSFF 2017, a avut loc în București, în perioada 2 – 6 Decembrie 2017, la Cinema Muzeul Țăranului, oferind publicului vizionarea unei selecții, foarte interesante și diverse, de filme internaționale de scurt metraj, cu o atenție deosebită acordată creațiilor recente ale artiștilor independenți, de peste tot din lume. 

Independent este cuvântul cheie pentru BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL. 
BSFF 2017 a prezentat publicului 87 de scurt metraje excepționale, provenite din 35 țări și selectate dintre cele peste 1000 de filme înscrise în competiția acestei ediții BSFF, în categoriile de concurs: Ficțiune/Film Narativ, Animație, Stop Motion, Documentar, Experimental, Drepturile omului, Videoclip muzical, Student, Fashion film. Selecția BSFF 2017 a inclus multe filme selectate și/sau premiate în festivaluri de top din lume, susținute de prezența multor artiști cunoscuți în industria internațională a cinematografiei.  
 
Există, încă, o mare “foame de cultură” în România! Asta putem spune, cu bucurie, în urma celei de-a doua ediții a Bucharest Short Film Festival. Răspunsul publicului a fost chiar unul extraordinar de entuziast, acesta umplând, pană la refuz, studioul Horia Bernea al Cinema Muzeul Tăranului, câteva seri la rând, și însumând mai mult de 1300 de oameni în sală, pe durata celor 5 zile de festival. Ca echipă a acestui festival independent 100%, suntem fericiți și copleșiți de acest răspuns al cinefililor. Promitem să continuăm demersul nostru și să îl expandam, astfel încât să reușim să răspundem chiar tuturor celor care ne susțin și își doresc să ne fie alături, în continuare.
 
Juriul BSFF 2017 – format din Alex Doiciu, Bogdan Filip, Caroline Gombé, Daniel Șerbănică, Octavian Chiriac, Sorin Baican, Ștefan Crișan și Radu Munteanu – a acordat, astăzi, premiile acestei ediții, iar câștigătorii sunt: 
 
BEST FILM
THE PECULIAR ABILITIES OF MR. MAHLER – Paul Philipp (Germany, 2017)
Best Narrative Film
TATA – Markus E. Müller (Austria, 2016)
Best Director
Louise de Prémonville – LES CORPS DES VIEUX  (France, 2017)
Best Screenplay
Daphnis Boelens, Pierre Van de Kerckhove  – ALZHAïMOUR (Belgium, 2017)
Best Cinematography
SPG – ENTRE LA MER ET L’ÉCORCE (Canada, 2016)
Best Edit
François Jaros – OH WHAT A WONDERFUL FEELING  (Canada, 2016)
Best Actor
André Hennicke – THE PECULIAR ABILITIES OF MR. MAHLER (Germany, 2017)
Best Actress
Radha Mitchell – WHOEVER WAS USING THIS BED (Australia, 2017)
Best Student
THE TRANSFER – Michael Grudsky (Germany, 2017)
Best Animation
WICKED GIRL –  Ayce Kartal (Turkey, 2017)
Best Experimental
FOG PEOPLE – Antoine Janot (France, 2016)
Best Documentary
RULE OF NATURE – Dieter Primig (Namibia, 2017)
Best Music Video
FEAR OF THE VOID  – Guillaume Couturier, Jean-Francois Dickeli (France, 2016)
Best Sound Design
Julien Gébrael, Julien Verstraete – OFF PATH (Réunion, 2017)
Best Soundtrack
Sportch – ALZHAïMOUR (Belgium, 2017)
Best Human Rights 
CHAMPIONS – Anastasija Bräuniger (Germany, 2016)
Best Stop Motion
FRAMED – Marco Jemolo (Italy, 2017)
Best Debut
Valeriu Andriuţă – CHERS AMIS (Romania, 2017)
Special Jury Mention
EXIT TOLL  – Mohamed Najarian Dariani (France, 2017)
Jury Award Of Recognition
BACKSTORY – Joschka Laukeninks (Germany, 2016)
I DID IT IN CANCUN – Matthieu Moerlen (France, 2017)
THE LOG – Teemu Nikki (Finland, 2016)
 
Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut, mulțumim Cinema Muzeul Țăranului, ca și tuturor jurnaliștilor și publicațiilor care ne-au fost alături, în 2017: All About Romanian Cinema, București FM, Business Review, Credidam, Cotzoblog, E-zîne, Eventerbee, Feeder, Feedler, Festivalier, Gala Societății Civile, GoKid, Igloo, Dissolved Magazine, Life, Movienews, Orasulm.eu, Orașul Vechi, Postmodern, Radio România Actualități, Recreativo, Revista Arte și Meserii, Scena9, Sub25, Super Festival, The Institute, Unica, Vinsieu, Zelist, Zile și Nopți, Zmeu, 100delocuri.
 
BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL [BSFF] este un eveniment anual independent, inițiat și organizat de regizorul de film Radu Munteanu, alături de Fundația “C.M.Imago”. Mai multe informații despre membrii juriului și condițiile competiției anuale BSFF, programul festivalului și filmele premiate, în 2017 – ca și următoarele noutăți, fotografii, interviuri sau fotografii, cu și despre festival și invitații săi – vor fi disponibile, în continuare, prin pagina web a festivalului, www.bucharestshort.ro și pagina Facebook a acestuia. 
 
#inlovewithcinema #BSFF2017