Programul Search & Research RO continuă și anul acesta în cadrul Nopții Albe a Galeriilor NAG. La finalul acestui program, marți, 10 octombrie, începând cu ora 16:00 va avea loc o discuție publică cu invitații la Rezidența BRD Scena 9.
 
Asociația Ephemair are plăcerea de a anunța continuarea în acest an a programului “Search & Research RO” inițiat cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor NAG 2016 prin care invită un grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane să cerceteze și să descopere scena culturală locală.

Pentru ediția NAG 2017, “Search & Research RO“ este realizat în cooperare cu programul de rezidențe curatoriale ARC Bucharest, iar invitații sunt:
Miguel Amado - Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia, Geir Haraldseth - Director al Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre), Stavanger, Norvegia, Gabi Scardi - curatoare și critic de artă, Milano, Italia, Evelyn Simons - curatoare, critic de artă și coordonatoare de proiecte la CAB – un centru privat non-profit de artă contemporană din Bruxelles, Belgia și Stefan Vicedom curator, cercetător asociat în artă contemporană la Städel Museum din Frankfurt, Germania.

Programul de o săptămână al “Search & Research RO“ va include un tur intensiv de vizitare a instituțiilor, galeriilor și inițiativelor participante în programul NAG București, o călătorie de cercetare în Timișoara și Arad și o serie de vizite de studiouri de artiști în București.

Programul va fi concluzionat de participarea invitaților la o discuție cu publicul moderată de Dragoș Olea - membru al colectivului de artiști APPARATUS 22 și consultant ARC Bucharest - care va avea loc la data de 10 Octombrie, începând cu orele 16:00, la Rezidența BRD Scena9 din București.
 
 
“Search & Research RO“ este realizat cu sprijinul generos al Institutului Cultural Român - ICR, Primăria Capitalei prin ARCUB și BRD Groupe Société Générale.




***
Noaptea Albă a Galeriilor – NAG este un eveniment care radiografiază anual scena culturii contemporane și a spațiilor care o promovează. Inițiat în 2007 NAG are loc în peste zece orașe din România. 
 
Asociația Ephemair produce proiecte și evenimente al căror scop este acela de a promova cultura contemporană din România și de a intermedia un dialog firesc între scena artistică și publicul larg. 
 
ARC Bucharest este un program de rezidențe destinat curatorilor care lucrează și sunt stabiliți în afara României pentru a descoperi contextul artistic efervescent din București 
 
Parteneri media: Magic FM, Adevărul, Dilema Veche, Agerpres, Blitz TV,  Scena9, Glamour, Orasulm.eu, Urban.ro, The Institute, Modernism.ro, Feeder, Dissolved Magazine, e-Zeppelin, GalaSocietatiiCivile.ro, Institutul Francez, Anim'est