Sfârșitul de vară merită savurat ca la carte  - cu prietenii dragi alături, cu retrospectiva întâmplărilor trăite în lunile de respiro, dar și cu o selecție de filme bune. Bucharest ShortCut Cinefest setează cadrul perfect pentru o ultimă seară de august, deasupra unui București în care freamătă cele mai proaspete curiozități descoperite, prin film, peste tot în lume. Joi, 31 august, la Deschis Gastrobar le strângem pe toate sub apus, de la ora 20:00
 
În ediția cu numărul 15 ne focusăm asupra ficțiunii și dezbatem împreună problemele acute ale societății de astăzi –  barierele sociale, politice și economice care ajung să declanșeze conflicte de interese, prejudecăți sau, de ce nu, gândul că lucruri frumoase se pot întâmpla, chiar și dincolo de ele.

Luna aceasta, fiecare dintre cele 10 scurtmetraje înscrise în competiție aduce în fața spectatorului subiecte pe care îi dă voie să le despice și să le înțeleagă cât mai aplicat. Din Antarctica și până în Danemarca, Siria sau Portugalia, viețile protagoniștilor din  filmele incluse în program se învârt în jurul acelorași stigmate, dar și a unei mize comune – aceea de a înțelege că lumea, oricât de mare ar părea, nu e decât un cumul de experiențe pentru care fiecare dintre noi este responsabil. 
 
Scurtmetraje de ficțiune, filme documentare, music video și student films, cât și o proiecție specială în parteneriat cu Feel The Reel – International Film Festival din Glasgow - de neratat și de gustat la ShortCut. 
 
Bucharest ShortCut Cinefest este o competiție care promovează filmul scurt în formele sale diverse, aducându-l într-un spațiu neconvențional, mai aproape de iubitorii de film.
 
Accesul la eveniment este gratuit. Filmele beneficiază exclusiv de subtitare în limba engleză.
Programul complet al evenimentului și mai multe detalii pe www.bscfest.com sau pe pagina de Facebook a festivalului.
 
***
Eveniment oferit de: Motion Music Network
Găzduit de: Deschis Gastrobar
Parteneri: IMDB, Feel The Reel IFF, Unteatru, Raftul cu Idei, Bucharest City App, Arte și Meserii, IQads, Aarc (All About Romanian Cinema), MovieNews, Plic.O revista, Munteanu, Kaya Print
Imagini mișcătoare susținute de: EPSON