Sandwich își asumă, de această dată, nu atât spațiul pe care îl ocupă, cât însăși limitele fizice care îl definesc, iar Dan Perjovschi găsește cel mai direct mod de a valorifica materialul din care acestea au fost construite acum mai bine de 30 de ani. Sandwich e făcut din tablă, și de aici a pornit totul.
 
Pentru World Attractions, Dan Perjovschi a gândit un mod de infiltrare, pe de o parte în scena de artă mondială - curatori, artiști, instituții de artă cărora le-a cerut să participe în proiect, iar apoi în diverse spații private, prin intermediul unuia din cele mai banale și răspândite obiecte simbolice. O contribuție specială a fost făcută de curatoarea Iara Boubnova de la ICA - Sofia Gallery, printr-o selecție de lucrări din cadrul proiectului Museum Souvenirs from the Non-existing Museum for Contemporary Art. Printre contribuitorii proiectului se mai numără și KIASMA Helsinki, NBK Berlin, Kunsthalle Hamburg, TATE Modern, MoMA, Arrow Factory Beijing, și mulți alții. 
 
„O galerie între două garaje de tablă, la marginea Bucureștilor, în spatele Casei Scânteii poate fi mai cunoscută global decât un muzeu național aflat în buricul târgului, înconjurat de-un zid. M-am gîndit și să fie ceva neobișnuit. Adică lumea se așteaptă ca eu să desenez. Ei bine… 
Sandwich e și o recuperare a spațiului comun privatizat manual. Combinatul comun a ajuns ateliere private. Dacă nu erau aceste ateliere și acest soi de privatizare, praful se alegea de averea comună. Comunitatea din breaslă e mereu chestionată. Sandwich este un răspuns la problemă. Vorba poștașului: V-am mai adus niște sandviciuri” (D.P.).
 
Vernisajul expoziției are loc Joi, 11 Mai 2017, între orele 18.00- 21.00, iar expoziția este deschisă publicului din 11 Mai până pe 24 Iunie. Pe data de 24 iunie, de la ora 19.00, în spațiul expoziției, va avea loc un artist talk în cadrul căruia publicul se va putea întâlni cu artistul Dan Perjovschi pentru o discuție informală despre practica artistică a acestuia. Galeria Sandwich se află în Interiorul Combinatului Fondului Plastic din București, str. Băiculești nr. 29.
__________________________
 
Despre Sandwich Gallery:
sandwich valorifică potențialul ascuns al unui spațiu rezidual dintre două construcții utilitare și folosește limitele constructive ale acestuia pentru provocarea unor noi soluții.
sandwich funcționează ca spațiu independent de artă, din aprilie 2016. 
 
Despre artist:
Dan Perjovschi (n.1961) este unul dintre cei mai apreciați artiști români pe plan internațional, având o bogată activitate artistică de peste 30 de ani. Artistul abordează teme sociale de actualitate în desenele și textele sale, având o importantă contribuție pentru cultura contemporană. A avut numeroase expoziții solo în galerii și muzee din întreaga lume, precum MoMA (US), Rupert (LTU), Kiasma (FIN), Reykjavik Museum of Art (ISL), Van Abbe Museum (NL), Tate Modern (UK), Para/Site Art Space (HK), și altele. Printre premiile câștigate de artist se numără George Maciunas Prize (2004), ECF Princess Margriet Award (2013, cu Lia Perjovschi), și Rosa Schapire Art Prize (2016).
 
 
Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam contactati Sandwich Gallery, email: hello@sandwichgallery.ro, tel: 0040.754.949.363, eveniment Facebook