Centrul de Teatru Educațional Replika vă invită pe 4 și pe 5 aprilie, de la ora 19.00, la noi reprezentații ale spectacolului VINOVAT,-Ă.
 
VINOVAT,-Ă este un one-woman show care abordează criza schimbărilor climatice, cea mai mare amenințare a dreptății sociale din zilele noastre. Spectacolul examinează relația dintre filosofia capitalismului „laissez-faire”, apatia consumatorului, implicațiile marilor corporații și suferința oamenilor din sudul global.
 
Schimbările climatice sunt o realitate imposibil de ignorat. Insulele Pacificului dispar sub ocean. O treime din suprafața Bangladeshului e sub apă. Recoltele se coc în soare, râurile seacă, războaie civile erup în lume. Deși în Europa schimbările simțite nu sunt majore, milioane de oameni din țări care abia au o amprentă de carbon sunt nevoite să-și părăsească căminele pentru a rămâne în viață. VINOVAT,-Ă chestionează responsabilitatea individuală, colectivă și pe cea a marilor exploatatori financiari de a opri criza globală, și ne reamintește că nu este prea târziu pentru a acționa.
 
„Când oamenii nu au apă devin răi, mi-a spus mama
Devin răi și încep războaie 
De-asta trebuie să plecăm într-un loc mai bun, unde oamenii o să ne ajute."
 
„That’s the beauty of capitalism. There are no limits.“
 
Spectacolul face parte din „Platforma de Artă Educațională 2017-2018”, proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale.
 
Cu Oana Cristina Pușcatu
Text și regie Sînziana Koenig și Nico Vaccari
Scenografie și costume arh. Gabi Albu
Sound design Daniel Balfour
Accent coach Lizzie Clarke
 
l limita de vârstă 14+
l INTRAREA este GRATUITĂpe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile