A început sezonul de toamnă #SuediaCreativa. Timp de două luni Ambasada Suediei împreună cu partenerii ei aduc cultura suedeză în București, discutăm și experimentăm creativitatea scandinavă, o punem în context local și vorbim despre viitor. Un sezon nordic în efervescență bucureșteană la care sunteți invitați.

Vineri, 14 octombrie - duminică, 16 octombrie - pavilion în cadrul festivalului Creative Est. 
Building Blocks - un mic atelier de construcții mari din lemn realizat într-o coproducție româno - suedeză cu Zeppelin, Fargfabriken, Eematico, Nod Makerspace, Școala 134 și Teach for Romania.

Un grup de copii și-a imaginat o casă ideală – un loc de joacă, de învățat și de orice altceva, iar un grup de arhitecți i-a luat în serios și a construit această casă. 

Acum expunem casa Building Blocks să o vadă toată lumea, în cadrul festivalului Creative Est #2 din București (sâmbătă 15 și duminică 16 octombrie, Industria Bumbacului – Splaiul Unirii 160, București)
 
Marți, 18 octombrie - vernisaj ora 19:00
Expoziția H20 - Despre sustenabilitate, identitate și estetică în arhitectura suedeză contemporană (Salla Dalles, Nicolae Balcescu 18, Bucuresti).
Peisajul suedez este cu siguranță unul expresiv, în care apa, sub toate formele ei de agregare, dar și la nivel simbolic, joacă un rol dominant. Că vorbim de zăpada sau gheața de la cercul polar, că vorbim de ploaia care cade abudent pe metru pătrat, despre Stockholm cu cele 14 insule ale sale, despre bălți și ceața din pădurile nesfârșite, despre râuri și despre norii pe care se-aprinde, noaptea, aurora boreală, vedem peste tot un mediu cu accente extreme, pe care arhitecții învață să-l repecte, să-l înțeleagă și să-l apropie oamenilor. Un mediu pe cât de puternic și de dificil uneori pe atât de înțesat cu mistere și poezie, incitând la o arhitectură inteligentă în care tehnologia bine stăpânită nu uită de specificul locului, de istorie și de oamenii care o locuiesc. Expoziția H2O ne dezvăluie, în cele 7 proiecte, 7 idei diferite despre coabitarea cu apa în toate aceste forme ale ei.
 
Duminică, 23 octombrie - ora 18:30
O seară de filme suedeze pe care o terminăm târziu cu ritmuri electronice înghețate (Halele Carol)