Festivalul Temps d'Images, ajuns la cea de-a X-a ediţie, va avea loc la Cluj-Napoca între 5 şi 12 noiembrie 2017 și are nevoie de sprijinul publicului iubitor de artă! Tema acestei ediții este Discurs și Realitate, iar artistul asociat este regizorul Radu Jude.

În fiecare an, festivalul aduce sub ochii publicului cele mai reprezentative producții artistice  care pun în scenă cele mai importante tematici sociale și politice ale societății contemporane. Astfel, Temps d’Images a devenit o imagine a timpului nostru, o încercare de a înțelege lumea contemporană prin diverse forme de artă, dar și un eveniment de referință al scenei culturale românești. 

În contextul dificultăților sociale, politice și economice actuale, relevanța artei este o evidență. Arta joacă rolul de a reflecta realitatea, de a o analiza critic și de a ne lărgi orizonturile.

Așadar, a zecea ediție analizează Discursul și Realitatea printr-o multitudine de fațete și evenimente: teatru, dans, dezbateri, ateliere și proiecții de filme.
Fiecare fațetă, fiecare perspectivă a unui Discurs și Realitatea pe care o construiește, înseamnă un spectacol, un film, un atelier sau o secțiune din festival pentru care mai e nevoie de resurse. Resurse care fac posibilă prezența artiștilor timp de o săptămână la Temps d’Images.

Campania de strângere de fonduri a festivalului a strâns până acum 47% din bugetul necesar realizării festivalului. Însă, organizatorii sunt încrezători că dificultățile financiare pot fi depășite prin solidaritate și cu ajutorul publicului iubitor de artă. 

Puteți susține Temps d’Images printr-o donație pe platforma creștemidei.ro, aici, până pe data de 13 octombrie. 

Mai multe detalii despre Temps d’Images puteți afla de pe website-ul festivalului, iar pentru a fi la curent cu ultimele noutăți urmăriți Temps d’Images pe Facebook.
 
TEMPS D’IMAGES este un festival internațional inițiat în 2002 în Franța, de către ARTE TV și La Ferme du Buisson, scenă națională. Prima ediție a festivalului din România a avut loc în anul 2008 iar producătorul acestuia este Asociația Colectiv A, din Cluj-Napoca.