Cea de-a XII-a ediție Bucharest ShortCut Cinefest marchează prima aniversare a competiției internaționale de film independent. În numai un an, festivalul lunar a adus la București aproximativ 150 de povești cinematografice memorabile, a invitat regizori, actori și producători de film să își împărtășească experiențele acumulate de-a lungul timpului și a strâns în spații neconvenționale mii de spectatori. 

Abordări curajoase și filme multi-premiate, din categorii precum: ficțiune, experimental, documentar, drama, animație, music video, student film, au fost proiectate la Bucharest ShortCut Cinefest încă de la ediția pilot și până în prezent, invitând iubitorii de film într-o călătorie fascinantă  în jurul lumii. 

Tradiția se continuă și luna aceasta, prin urmare, luna mai vine la pachet cu o nouă serie de 10 scurtmetraje independente. Ne facem curaj și mergem (și) mai departe - printre norii care pot fi măsurați atunci când îndrăznești să începi o viață nouă, pe lângă încercările nesfârșite de a-ți recupera amintirile, și până la discuții paradoxale despre politică, constrângeri sociale și acceptări. Ne oprim pentru câteva clipe și la Hollywood, acolo unde totul se vede și se simte ca într-un film, de la A la Z. 

Sărbătorim primul an de aventură duminică, 28 mai, de la ora 20:00, la Unteatru. Dar continuăm să împachetăm bagaje pentru alte multe călătorii viitoare...
  
Accesul la eveniment este gratuit. Filmele beneficiază exclusiv de subtitare în limba engleză.
 
Programul complet al evenimentului și mai multe detalii pe www.bscfest.com sau pe pagina de Facebook a festivalului.
 
***
Eveniment oferit de: Motion Music Network. Găzduit de: Unteatru. 
Parteneri: Feel The Reel IFF, Aarc (All About Romanian Cinema), Bucharest City App, Raftul cu Idei, Arte și Meserii,  IQads, Plic.O revista, Munteanu, Kaya Print, FilmFreeway