Asociatia Kogayon si Administratia Parcului National Buila-Vanturarita va invita sa participati sambata 3 octombrie 2009, ora 15:00 la Ziua Parcului National Buila-Vanturarita.

Evenimentul va fi organizat la Scoala Generala “Ferigile” Costesti.

Din program: vernisajul expozitiei foto “Ranger Junior al Parcului National Buila-Vanturarita”, premierea elevilor de la Scoala Generala “Ferigile” Costesti participanti la taberele Ranger Junior in vara anului 2009, prezentari ale proiectului si ale parcului etc.

Evenimentul este organizat in cadrul Proiectului “Rangeri Juniori - prieteni ai Parcului Buila-Vanturarita”, finantat de Mol Romania si Fundatia pentru Parteneriat, implementat de catre Asociatia Kogayon, in parteneriat cu Administratia Parcului Buila-Vanturarita si Inspectoratul Scolar Judetean Valcea.

In cadrul aceluiasi proiect, s-a amenajat traseul educativ "Ranger Junior al Parcului National Buila-Vanturarita". Acesta cuprinde un foisor educativ - punct de informare construit in locul unde sunt organizate cele mai multe tabere educative Junior Ranger (Poiana Prislop), cu 10 panouri informative si alte 9 panouri informative amplasate in principalele puncte de interes de pe traaseu.

Fotografii de la amenajare pot fi vazute aici

In vara 2009 au fost organizate in parc mai multe tabere educative si excursii Junior Ranger, la care au participat peste 300 copii din localitatile din preajma parcului si nu numai. Fotografii din cadrul taberelor pot fi vizualizate aici.