La inceputul anului  Fundatia Baylor Romania a dat startul unei campanii inedite:  Campania 18?

18 ani? O limita justificata? Baylor Romania crede ca NU! In prezent legea nu  permite  testarea HIV fara acordul parintilor inainte de varsta de 18 ani.

Tinerii sunt responsabili si au dreptul la intimitate atunci cand vor sa isi faca un test HIV. Semnatura  celor care sustin aceasta cauza si argumentele lor se regasesc pe site-ul: campania foloseste in principal o retea de socializare binecunoscuta: www.facebook.com si  pana astazi, 27 ianuarie, a adunat 567 de semnaturi.

Scopul campaniei consta in strangerea a 1000 de semnaturi cu care Fundatia poate initia demersul de amendare a acestei bariere legislative. Sustinuta cu buletine, newsletere si filmulete  Campania 18? este ca un bulgare de zapada ce se rostogoleste si speram sa sparga o bariera de varsta care nu mai este nici actuala si nici utila, ba chiar discriminatorie.Redam cateva mesaje primite, in special, de la tineri:

•    Toata lumea are dreptul la testare indiferent de varsta...deoarece, dupa cum se stie, boala nu intreaba cati ani ai!

•    Noi, tinerii, trebuie sa stim ca ne asumam si o responsabilitate, nu ca ne exercitam doar un drept cand intretinem relatii sexuale inainte de arsta de 18 ani. Odata cu aceasta libertate vine si responsabilitatea de a fi sanatosi pentru a nu imbolnavii pe altii. Orice minor sau adult care intretine relatii sexuale ar trebui sa se testeze HIV. E bine sa o putem face cu totii.

•    Avand in vedere cat sunt de precoce tinerii de acum si faptul ca isi incep viata sexuala poate cu mult sub 18 ani, mi se pare perfect normal si de ajutor sa se poata face testare inaintea varstei de 18 ani!