Stimati galateni,colaboratori, prieteni,

Dupa o saptamana in care Caravana «Sacul lui Mos Craciun», editia a V-a, organizata de Fundatia «Inima de Copil», a fost prezenta pe strazile Galatiului, ne bucuram sa va scriem despre rezultatele finale ale actiunii noastre de strangere de fonduri si donatii. Ce s-a intamplat, concret, anul acesta? In perioada 15-20 decembrie ne-am aflat in oras, in Cartierul Tiglina, in Galeria Real si in fata Centrului Comercial WinMarkt, pe strada, in mijlocul dumneavoastra, al oamenilor care ati putut cumpara felicitari de Craciun si obiecte decorative, facand astfel o donatie catre copiii si tinerii pe care ii ajutam prin proiectele si serviciile noastre. Si anul acesta am reusit sa strangem pentru copiii si tinerii pe care ii ajutam o suma importanta, 19 120 ron, si donatii in hainute, jucarii, rechizite, alimente.

Cine ne-a ajutat in toate acestea? In baza unui parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, am colaborat cu scolile 17, 22 si 43, cu Gradinita «Motanul Incaltat» si Liceul «Emil Racovita», Colegiul National «Costache Negri» si Grupul Scolar «Sfanta Maria» unde am amenajat standuri cu felicitari si produse de vanzare. Tot liceele au fost cele care ne-au ajutat cu implicarea voluntara a elevilor, resursa atat de pretioasa si de activa pe toata perioada Caravanei. Astfel, pe langa liceele deja amintite, Colegiul National "Al.I.Cuza" Colegiul National "Mihail Kogalniceanu",  Grupul Scolar “Anghel Saligny” au fost alaturi de noi in fiecare zi de Caravana prin intermediul elevilor voluntari si al profesorilor coordonatori care adesea s-au implicat total, au promovat si vandut ei insisi felicitari alaturi de noi.

De asemenea, un sprijin extrem de important am primit anul acesta din partea firmelor, companiilor si bancilor locale. ATLAS, Galmopan, Gamacris, Attosoft, Sfinx Computers, Arcada Company, Absolute IT Solutions, Metal Trade, Silex-com, Axasig Broker, Austed Com, Roconsult, D&D International, Awa Trading, Romportmet, Arcelor Mittal, Andirivac, Raiffeisen Bank, Webhelp, Apaterm sunt o parte dintre acestea, care au inteles sa se implice si sa-i ajute pe cei in nevoie.

O colaborare importanta a fost cea cu Galeria Real. Multumim domnului Catalin Porojan si asistentului domniei sale, domnul Sorin Badiu, pentru deschiderea catre acest parteneriat. Timp de o saptamana Galeria a fost gazda Caravanei noastre. De asemenea, multumim colaboratorilor nostri de la Magazinul JYSK si in special domnului Viorel Mirica pentru ajutorul acordat in actiunea noastra.
 Multumiri pentru Biserica Crestina Emanuel prin intermediul careia am primit si anul acesta cadouri prin Programul Operation Christmas Child - Samaritan’s Purse, acele cutii de pantofi frumos ambalate si pline cu jucarii si multe alte lucruri extrem de apreciate de copiii nostri care le-au primit.

Apreciem in mod deosebit sprijinul oferit de d-na profesor Popa Catalina de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" care, impreuna cu Mihai Botez, Sorin Antohi, Ionut si Mihai Stancu, ne-a ajutat doua zile in distribuirea cadourilor in cartiere marginase ale orasului nostru, langa lacul Catusa, in Filesti si la copiii ce locuiesc impreuna cu familiile lor pe centura orasului.
In ceea ce priveste promovarea si mediatizarea actiunii noastre, sprijinul presei locale a fost anul acesta unul de exceptie. Astfel, multumirile noastre sunt adresate d-nei Anca Melinte de la cotidianul «Viata libera», d-nei Maria Fabian si d-nei Mirella Aur de la «Monitorul de Galati», d-nei Eugenia Notarescu de la TV Galati-Braila, d-nei Gina Mirea de la RTV Galati-Braila.

Tot acest efort comun al nostru, ca si fundatie, si al tuturor celor implicati, a facut posibila realizarea scopului Caravanei: 350 de copii (mult mai mult decat ne propusesem initial!) au primit daruri de Craciun. Fie ca au fost copii din cartiere sarace ale orasului nostru, din comune ale judetului in care «Inima de Copil» ofera servicii sociale de ani de zile (Pechea, Cudalbi) sau din sate in care am ajuns anul acesta pentru prima data (Vadeni, Cavadinesti, I.C. Bratianu), stim ca, alaturi de daruri, «Inima de Copil» a dus speranta si ganduri senine. Iar in 2009, multe din serviciile noastre pentru copii si tineri in dificultate (centrul de zi de la Pechea, casele noastre de tip familial, atelierul de art-terapie), vor fi continuate gratie generozitatii dumneavoastra din acest decembrie.

Cu convingerea sincera ca implicarea personala a fiecaruia dintre noi multiplica valoarea oricarui alt sprijin, va multumim inca o data, speram sa ramaneti si pe perioada noului an alaturi de noi si de cei pe care ii sprijinim si va uram sa va bucurati de impliniri si sanatate!

Cu ganduri bune,in numele echipei "Inima de Copil",
Dr. Anna Burtea
Director Executiv