Duminica, 22 martie 2009 a avut loc etapa finala si festivitatea de premiere a concursului de dezbateri adresat elevilor din Bucuresti si desfasurat in cadrul campaniei "Pay it forward! (Da mai departe!)", campanie de informare asupra Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica - ARDOR, Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale - CENTRAS si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti sunt organizatorii acestui eveniment, desfasurat sub inaltul patronaj al Camerei Deputatilor – Parlamentul Romaniei.


Finala concursului a avut loc la Centrul International  de Conferinte (Palatul Parlamentului), la eveniment fiind prezenti peste 150 de invitati, printre care personalitati ale vietii publice din Romania, reprezentanti ai companiilor si ai organizatiilor neguvernamentale.

La intalnire au participat: Dna. Roberta Alma Anastase – Presedinte al Camerei Deputatilor, Dna. Mihaela Rutjens –  Ministerul Afacerilor Externe, Dna. Sorina Fasui – Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Dintre cele 22 de echipe care au participat la competitie (66 de tineri), in ultima faza a concursului cu tema "Protectia mediului este mai importanta decat dezvoltarea economica" s-au calificat 4 echipe (2 de liceu si 2 de gimnaziu), care au concurat in paralel. Jurizarea concursului a fost asigurata de arbitri instruiti de catre Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica  - ARDOR.

Personalitatile prezente la eveniment au fost cele care au oferit premiile castigatorilor si care i-au invitat pe tineri la Camera Deputatilor si respectiv, la Ministerul de Externe, sa lucreze alaturi de echipele celor doua birouri. Echipele castigatoare ale concursului sunt:

Pentru gimnaziu: Premiul I – Maria Knopf, Valentin Oprea, Adriana Grigore, elevi la Scoala nr. 150 „Sf. Elefterie”, Premiul al II-lea – Laura Ioana Antonescu, Irina Ioana Stanescu, Ana Toma de la Scoala nr. 128, Premiul al III-lea – Diana Custura-Craciun, Carla Boboc, Maria Istrate de la Scoala nr. 114 „Principesa Margareta”.

Pentru liceu: Premiul I – Ciprian Cocioarba, Diana Campeanu, Alexandru Voropanov de la Colegiul National "Gh. Lazar", Premiul al II-lea  - Andreea Ababei, Elena Adina Toader, George Valentin Soreata de la Colegiul Economic "A.D. Xenopol", Premiul al III-lea – Madalina Horlescu, Muna Alhadad, Ruxandra Bucur de la Colegiul National "I. L. Caragiale".

Festivitatea de premiere a precedat o dezbatere demonstrativa pe tema: "Educatia este modul de a invinge saracia", organizata de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica – ARDOR.

Aceasta intalnire se inscrie in seria de activitati derulate in cadrul campaniei "Pay it forward! (Da mai departe!)", care isi propune sa sensibilizeze publicul tanar bucurestean cu privire la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.

Campania "Da mai departe" se desfasoara in continuare in Bucuresti, fiind sustinuta in proportie de peste 75% din sponsorizari si voluntariat. Astfel, am reusit sa adunam pana acum peste 120 de zile de afisaj outdoor in pozitii centrale ale orasului, peste 3.000 de zile de afisaj in mijloacele de transport in comun, peste 40 aparitii media. In plus, campania este promovata viguros in randul publicului tanar, fiind prezenta in peste 25 scoli si licee din Bucuresti. Au fost distribuite de catre voluntari peste 3.000 de pliante de promovare ale Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Campania "Pay it forward! (Da mai departe!)" este sprijinita de catre Natiunile Unite, prin United Nations Development Program Romania – UNDP Romania si finantata de catre Ministerul Afacerilor Externe.

 Pentru informatii suplimentare, va puteti adresa Centrului de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS, persoana de contact Cristina Mastacan la cristina@centras.ro sau la telefon 021 223 0010.