Centrul Regional PER anunta desfasurarea unei competitii speciale de eseuri pe tema diversitatii ca parte a campaniei nationale Diversitatea, o sansa in plus pentru viitor.

Eseurile inscrise in colocviul stiintific national pentru studenti vor trata posibilitatea si influenta pe care le poate avea cunoasterea diversitatii in ceea ce priveste acceptarea acesteia si, mai departe, pentru combaterea prejudecatilor. Competitia se va finaliza cu publicarea celor mai reusite lucrari intr-un volum special. Competitia este deschisa tuturor studentilor din tara sau strainatate indiferent de specializare sau forma de invatamant, individual sau in echipe.

Data limita pentru trimiterea eseurilor este 30 mai 2008.

Persoana de contact: Ioana Oprisan ioana.oprisan@per.org.ro

Informatii suplimentare despre colocviu si despre campanie puteti gasi pe site-ul www.per.org.ro

Aflata deja la a doua editie, campania vizeaza promovarea in randul tinerilor (10-30 ani) majoritari, dar si minoritari, a cunoasterii si acceptarii diferentelor culturale, religioase, etnice si lingvistice si cuprinde un concurs national pentru elevi, un concurs pentru jurnalisti si un colocviu stiintific pentru studenti.

Campania include printre obiectivele sale si pe cele ale Anului Dialogului Intercultural al Comisiei Uniunii Europene.

In acest sens, echipa Centrului Regional PER pentru Europa Centrala, de Est si de Sud-Est va adreseaza invitatia de a participa cu cat mai multe lucrari la colocviul stiintific national pentru studenti.