Doar in Marea Britanie, peste 120 companii internationale de top folosesc serviciul London Benchmarking Group pentru a evalua practica de implicare comunitara. Alaturi de acestea, companii interesate de eficienta programelor lor, din Australia si Noua Zeelanda, Canada, Cehia, Germania, Hong Kong si Singapore, Spania si US utilizeaza acelasi instrument pentru evaluarea performantei lor Comunitare.
Acum, serviciul London Benchmarking Group (LBG) se lanseaza si in Romania.

Componenta importanta in practica de CSR a companiilor, initiativele comunitare raman de cele mai multe ori activitati guvernate de principiul dorintei de a face bine, deoarece pana acum multe companii nu au avut la dispozitie instrumente de management si capacitatea de a-si evalua practica raportat la indicatori clar definiti, cum e cazul altor departamente din companie.

Serviciul London Benchmarking Group (LBG) Romania ofera companiilor interesate sa isi consolideze programele de implicare comunitara posibilitatea de a creste eficienta acestor programe; a evalua rezultatele pe care le obtin in comunitatile in care desfasoara astfel de proiecte dar si in companie; si a evalua efortul real pe care compania il realizeaza in implementarea lor.

Mai mult, serviciul LBG Romania ofera companiilor posibilitatea de a participa in ateliere de lucru, destinate exclusiv membrilor grupului, in care sunt discutate impreuna cu experti nationali si internationali, aspecte din munca profesionistilor implicati in administrarea programelor comunitare.

LBG Romania este un serviciu adresat companiilor ce doresc sa:
-    Stie valoarea financiara a tuturor contributiilor lor (bani, voluntariat, servicii pro bono si produse in natura);
-    Cuantifice schimbarile aduse de initiativele comunitare in comunitate si beneficiile economice, de marketing sau de imagine pentru companie;
-    Fie recunoscute in Romania ca lideri prin programele lor comunitare;
-    Isi pregateasca echipe de profesionisti la un nivel de performanta internationala in programe comunitare;
-    Faca parte dintr-o retea de companii cu traditie in acest domeniu;
-    Lucreze cot la cot alaturi de alte companii cu acelasi nivel de interes pentru acest domeniu, in consolidarea la nivel de tara a practicii de implicare comunitara.


Ce este serviciul London Benchmarking Group

LBG este primul sistem din Romania, cu traditie internationala in masurarea performantei programelor de implicare in comunitate. Serviciul LBG Romania consta intr-un pachet anual de membru, prin care companiile au acces la:

-    Instrument de colectare si analiza a datelor pentru programele comunitare,
-     Ghid de colectare a datelor,
-    Consultanta pentru culegerea, raportarea si auditarea datelor,
-    Access in sectiunea de membru a site-ului www.lbg-romania.ro
-    Studii de caz ale companiilor membre in grupul LBG Romania si din alte grupuri,
-    Intalniri anuale ale membrilor grupului,
-    Rapoarte de analiza a datelor.

Serviciul LBG a fost dezvoltat in Marea Britanie acum 14 ani de un grup de companii interesate sa inteleaga cu adevarat cat investeau in comunitate si ce rezultate aduceau resursele lor. In prezent, LBG este considerat unul dintre cele mai eficiente servicii internationale de evaluare si crestere a performantei programelor comunitare.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre serviciu si cum puteti deveni membru in grupul LBG Romania, va asteptam cu informatii suplimentare pe site-ul www.lbg-romania.ro si pe mail la adresa ioana@arcromania.ro