Pregatirile pentru cel mai cunoscut eveniment caritabil al Bacaului au intrat pe ultima suta de metri. Copii beneficiari ai proiectelor educative si voluntarii FSC repeta de zor numerele artistice care-i vor incanta pe participanti, iar organizatorii au pregatit, ca in fiecare an, momente frumoase si surprize menite sa creeze o atmosfera de neuitat, care sa puncteze momentul festiv al Galei din acest an.

Si juriul Galei si-a indeplinit sarcina de a analiza nominalizarile la cele patru categorii de Premii ale Comunitatii si de a stabili lista finalistilor. Selectia a fost dificila, toate cele 25 de proiecte nominalizate fiind frumoase si valoroase prin activitatile propuse si schimbarile pe care le-au produs. Dar... cineva trebuie sa poarte laurii si anul acesta, astfel incat a fost stabilita lista de finalisti (cele mai bune trei nominalizari la fiecare categorie), care vor avea statutul de invitati speciali in cadrul Galei din data de 18 mai 2017!

Atunci si numai atunci vor fi anuntati castigatorii la fiecare dintre cele patru categorii!
Sa-i cunoastem asadar pe finalistii Premiilor Comunitatii Bacauane, editia 2017:
I. Categoria persoane fizice:
Pentru campania de operații de cataractă gratuite oferite persoanelor în vârstă, fără posibilități materiale - doctor CRISTIAN POSTOLACHE; 
Pentru proiectul Centrul pentru Sănătate OXIGEN Bacău - Preot LIVIU BURLACU;
Pentru proiectul After School cu Bronx – domnul DANIEL ZODIAN

II. Categoria firme şi companii:
Pentru proiectul Zâmbet pentru copii - SIMBA INVEST;
Pentru proiectul Susținerea învățământului profesional - HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER BACO SRL;
Pentru proiectul Masa Bucuriei - SELGROS BACĂU;

III. Categoria instituţii şi ONG-uri:
Pentru proiectul Camera de integrare senzorială – ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR COPIILOR AUTIȘTI DIN BACĂU; 
Pentru proiectul Învăț, știu, pot - DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI (DGASPC); 
Pentru proiectul Fondul Științescu - FUNDAȚIA COMUNITARĂ BACĂU; 

IV. Premiul de excelenţă:
Doamna MĂRIOARA POPA, pentru întreaga viață dedicată ajutorării copiilor cu dizabilități neuro-motorii și familiilor acestora, în cadrul Centrului DANIEL;
Doamna ADRIANA ROȘU, pentru întreaga carieră dedicată persoanelor cu deficiențe senzoriale de auz din Bacău;
Doctor MIHAI GALINESCU, pentru numeroasele proiecte și inițiative ce au vizat îmbunătățirea serviciilor medicale din cadrul secției de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău;

(Lista completă a nominalizărilor din acest an poate fi vizualizată pe pagina Galei de pe site-ul fsc.ro, accesând butonul aferent fiecarei categorii.)

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul festivităţii de decernare a Premiilor Comunităţii Băcăuane din seara Galei.
Dan Negru va fi pentru a doua oara gazda evenimentului si vine la Bacau cu dorinta de a se alatura traditiei pe care Gala organizata de FSC a creat-o in Bacau. “E onorant pentru mine sa fac parte din traditia Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, in conditiile in care la noi pare tot mai dificil sa faci o traditie din lucrurile bune. Faptul ca FSC implineste 20 de ani arata inca o data ca binele e continuu si raul accidental. Ma bucur sa ma alatur din nou echipei FSC!”
 
Ca in fiecare an, pe langa ceremonia de inmanare a Premiilor Comunitatii, licitatia va fi unul dintre momentele gustate si apreciate de invitati. Pe langa obisnuitele obiecte ornamentale pregatite de voluntarii si beneficiarii organizatiei, organizatorii vor oferi si alte obiecte valoroase si unice: o rochie și o geantă hand-made, creații inconfundabile ale artistei băcăuane Carmen Poenaru, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Bacău, o invitație pentru două persoane la o spectaculoasă experiență ”Dinner in the sky”, la Iași, în fața Palatului Culturii, oferită de Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciați somelieri din România și Selgros Bacău, iar cel mai valoros obiect licitat va fi tricoul oficial al Campionatului European de Gimnastică, Cluj 2017, cu autograful Ambasadorului acestei competiții, zecele etern al României, Nadia Comăneci, oferit cu sprijinul Petrom, partenerul oficial al competiției, derulată în perioada 19-23 Aprilie 2017. 
 
Si tombola va suscita mult interes pentru ca vor fi oferite premii atractive, care pot fi castigate prin achizitia unui bilet de numai 50 de lei. Au fost oferite de sustinatorii evenimentului pachete de infrumusetare, vouchere de cumparaturi, cosuri cu rasfaturi culinare, produse si servicii inedite, iar cei mai norocosi vor castiga un week-end all inclusiv la Hotelul Dobru din Slanic Moldova, sau doua abonamente full pe trei luni la TNT Club Sport.