Expert Forum va organiza conferința internațională Banii și politica – legătura dintre resursele publice și finanțarea partidelor politice pe 7 și 8 septembrie 2017, la Hotel Athénée Palace Hilton, sala Diplomat.
 
În cadrul dezbaterii vor explora legătura dintre finanțarea partidelor politice și achiziții publice, respectiv riscul de abuz de resurse publice, o temă intens dezbătută azi în Europa în contextul îngrijorărilor legate de buna guvernare, transparentizare și reforma finanțării partidelor politice.
 
Va fi lansat un raport cu privire la politizarea fondurilor publice europene și naționale pentru infrastructură, acoperind România și Croația.

Vor participa la eveniment mai mult de 60 de experți în finanțarea partidelor, procurori, jurnaliști de investigație și experți în achiziții publice, provenind din țări ca România, Croația, Bulgaria, Lituania, Estonia, Republica Cehă, Polonia, Austria, Letonia, Moldova, Ucraina, Georgia, Belgia, Franța, Italia sau Spania și reprezentând instituții internaționale precum GRECO, OSCE/ODIHR sau IDEA International.

Mai multe detalii în agenda evenimentului.
Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile, cu înscriere prealabilă.

***
Acest proiect este susținut prin Programul Hercule III (2014-2020) al Uniunii Europene. Acest program este implementat de către Comisia Europeană și a fost înființat pentru a promova activități ce combat frauda care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene, inclusiv contrabanda și falsificarea de țigarete (pentru mai multe informații vedeți http://ec.europa.eu/anti_fraud/about-us/funding/index_en.htm). Acest document reflectă poziția autorului, iar Comisia Europeană (OLAF) nu este responsabilă pentru nicio utilizare a informației ce este cuprinsă aici.